De angst om weer in de auto te stappen is nog lang niet weg

Ntascha 26/09/2019

Ook letselschade claimen?

Natascha (48) is herstellende van een zware hartoperatie. Daarom besluit ze niet zelf te rijden, maar neemt ze als bijrijder plaats in haar leaseauto. Tijdens het verlenen van voorrang aan passerende auto’s wordt ze van achteren aangereden. Door de klap slaat de gordel terug op haar ribben: de toch al gevoelige plek van de operatie. De pijn is direct weer terug en haar herstel en re-integratie lopen vertraging op. BSA hielp haar.

“We zaten samen in de auto. Mijn partner reed, omdat ik een paar maanden geleden aan mijn hart geopereerd was en ik daar nog van aan het herstellen was. Ik durfde het nog niet aan om zo kort na de operatie zelf weer te rijden. Voor ons stonden twee auto’s te wachten om de weg op te draaien, maar kort nadat we tot stilstand waren gekomen klapt er ineens een auto achter op ons. Daarbij sloeg de gordel net op de plek van mijn ribben terug. Dat deed direct weer pijn.”

De klachten werden erger

“In het begin dacht ik nog dat het vooral de angst en schrik waren. Toen ik na de aanrijding thuiskwam, heb ik iets tegen de pijn genomen en ben ik op bed gaan liggen. De klachten werden helaas wel steeds erger. In het begin zijn het kennelijk toch de adrenaline en de schrik waardoor je op de been blijft, maar naderhand heb ik dus echt wel heel veel pijn gehad.”

Een luisterend oor

“Via mijn leasemaatschappij kwam ik al snel in contact met Daniëlle van BSA. Die belde me en stelde zich heel begripvol op, echt een heel prettig persoon om aan de telefoon te hebben. Ze vroeg ook goed door en gaf goede tips. Daniëlle bood vooral ook een luisterend oor, wat ik enorm waardeerde. Doordat ze bovendien aangaf alles voor me te regelen, kon ik me volledig richten op mijn herstel. Dat was heel prettig. Ze is laagdrempelig en goed te bereiken. We hadden regelmatig even een telefonische afspraak om de stand van zaken te bespreken. Dat gaf me een heel fijn gevoel.”

Voorschot en letselschadevergoeding

“In eerste instantie was ik bang om huishoudelijke hulp in te schakelen, omdat ik vreesde alles zelf terug te moeten betalen. Die angst was helemaal niet nodig geweest, want ik heb een voorschot en vergoeding gekregen. Daarbij verzekerde Daniëlle me ervan dat dit bedrag volledig voor mij was en niet teruggevorderd kon worden. Dat gaf me veel rust, maar ook vrijheid en zekerheid om de hulp in te schakelen die ik nodig had.”

Rustig aan doen is mijn valkuil

“Door mijn hartoperatie was ik op het moment van het ongeval al niet aan het werk, maar stond ik op het punt om te gaan re-integreren. De aanrijding heeft dat moment flink uitgesteld. Ook nu merk ik dat ik toch vaak sneller wil dan goed is voor mijn gezondheid, dus ik moet mezelf echt afremmen. Op dit moment ben ik nog aan het re-integreren en de pijnklachten zijn gelukkig afgenomen. Alleen de schrik om weer in de auto te stappen zit er bij mij toch nog flink in. Ik kijk in de spiegel en denk dan ‘ze stoppen toch wel?’. Dat heeft ook echt veel impact gehad, maar ik ben erg blij met de manier waarop Daniëlle me geholpen heeft en begrip toonde voor mijn situatie. Daniëlle heeft het top gedaan, daar heb ik echt mee geboft!”

Wil je meer informatie?

Laat je gegevens achter in het formulier. Wij bellen je binnen een werkdag terug om je zaak te bespreken. Meestal kunnen wij je direct adviseren over je claim. En als slachtoffer betaal je helemaal niets. Wij claimen de kosten hiervoor bij de tegenpartij.

Laat je terugbellen

Vul hieronder je gegevens in. Wij bellen je binnen 1 werkdag terug.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.