De grote auto’s achter mij vingen de klap goed op, maar mijn Aygo kreeg toch de volle laag

Janine 21/02/2020

Ook letselschade claimen?

Janine staat voor rood licht te wachten als achter haar auto een aanrijding plaatsvindt. De aangereden auto klapt door op haar kleine auto, met letsel tot gevolg. BSA hielp haar.

“We stonden met zijn allen voor rood licht. Ik denk in totaal zes auto’s. Toen het groen werd, trok iedereen op. Auto twee remde vervolgens plotseling zonder reden, waarop de auto voor me en ik ook moesten remmen. Ook de bestuurder achter mij remde netjes, maar de auto daarachter helaas niet en iedereen klapte op elkaar. Hij gaf trouwens later ook toe dat hij gewoon niet op had zitten letten. De aangereden auto’s vingen de klap redelijk goed op, maar ik rijd een kleine Toyota Aygo. Daardoor kreeg ik nogal een klap in mijn nek. Daarom kwam er snel een ambulance, die me hebben gecheckt. Het leek mee te vallen.”

100 procent werken? Dat ging echt niet meer

“De volgende dag ben ik vrolijk weer naar mijn werk gegaan. Ik dacht dat het wel zou gaan, maar dat was absoluut niet zo. Eenmaal op mijn werk kwam het gewoon niet meer binnen. Ik ben toen naar huis gegaan, heb eerst geslapen en ben vervolgens naar de dokter gegaan. Zo is alles gestart. Pas na 14 keer fysiotherapie krabbelde ik weer wat op. Uiteindelijk heb ik ruim een maand voor 50 procent gewerkt. De maanden daarna bouwde ik het op naar 80 procent, daarna 90 procent en pas na een half jaar weer voor 100 procent. Tussendoor heb ik trouwens wel een aantal keren geprobeerd om 100 procent te werken, maar dat ging echt niet.”

In contact met BSA

“Ik ben door BSA gebeld. Omdat ik een periode voor 50 procent heb gewerkt, heeft mijn werkgever BSA ingeschakeld om mijn loon op de tegenpartij te verhalen. Daarbij werd me meteen gevraagd of ik zelf al iemand had voor mijn letselschade. Dat had ik niet, dus Jan Willem werd daarop mijn vaste contactpersoon. En dat is me uitstekend bevallen! Na het ongeval zat ik er namelijk echt wel een beetje mee dat ik met een tegenpartij in gesprek zou moeten gaan. Zij kennen alle regels, ik niet. Wat mag? Wat is normaal? Het is niet dat je er geld uit probeert te slaan, maar er moet wel rechtvaardigheid zijn. Wanneer je als mens tegenover een grote verzekeraar staat, dan voelt dat niet prettig. Toen BSA aanbood om het voor me op te nemen, voelde dat heel fijn. Ik was direct van alle zorgen af.”

Alles uit handen genomen

“Het was voor het eerst dat ik hiermee te maken had. Ik was heel blij met het telefoontje en de vraag of ik alles wilde laten overnemen. Het contact met de tegenpartij werd me helemaal uit handen genomen. Binnen no-time had ik zelfs al een voorschot op mijn rekening. Ik kreeg regelmatig een telefonische update van Jan Willem, met daarna een mail waarin hij alle volgende acties nog even voor me op een rijtje zette. Dat is me heel goed bevallen.

De eindafrekening volgde ongeveer een half jaar later en is hoger uitgevallen dan ik had verwacht. Dat was dus een positieve verrassing. Jan Willem heeft me een heel document doorgestuurd hoe alles is verrekend. Zelfs het feit dat ik een hele periode niets in het huishouden heb kunnen doen en huisartsbezoeken zijn daarin meegenomen. Daar bovenop kwam nog smartengeld.”

Heel tevreden met de vergoeding en afhandeling

“De vergoeding ben ik tevreden mee. Het voelt wel als een pleister op de wond, want ik heb wel een nare periode gehad. Ik heb bruiloften afgezegd, mijn hele sociale leven stond on hold en kon niet alles meer uit mijn vakanties halen. Maar goed, als je er eenmaal bovenop bent en je krijgt ineens best wel een mooie zak geld, dan maakt dat in die zin veel goed. Nu de zaak helemaal is afgerond heb ik mijn energie weer terug, ik doe weer heel veel. Mijn schouder voel ik nog wel wat vastzitten, maar ben voor de rest weer helemaal opgeknapt. En dat is toch het allerbelangrijkste.”

Wil je meer informatie?

Laat je gegevens achter in het formulier. Wij bellen je binnen een werkdag terug om je zaak te bespreken. Meestal kunnen wij je direct adviseren over je claim. En als slachtoffer betaal je helemaal niets. Wij claimen de kosten hiervoor bij de tegenpartij.

Laat je terugbellen

Vul hieronder je gegevens in. Wij bellen je binnen 1 werkdag terug.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.