Er zijn dingen voor me geregeld waar ik het bestaan niet van wist

Dave 30/07/2019

Ook letselschade claimen?

Dave (57) rijdt op zijn dienstmotor en komt door een voorwerp op het wegdek ten val. Hoewel het direct duidelijk is dat zijn motor behoorlijk toegetakeld is, lijkt de lichamelijke schade in eerste instantie mee te vallen. Tot hij kijkt waar de pijn in zijn liesstreek vandaan komt. Een grote open vleeswond blijkt ernstig beenletsel te zijn.

“Ik werk bij de politie en reed op mijn dienstmotor. Terwijl ik een bocht indraai, schiet het voorwiel plotseling weg over een voorwerp op de rijbaan. Ik raak daardoor de controle over mijn motor kwijt en kom ten val. Direct na de klap voelde ik me opgelucht, want ik was blij dat er behalve de schade aan mijn motor niets aan de hand was. Tot ik de pijn in mijn liezen voelde. Ik keek en daar bleek een behoorlijk gat te zitten, met een los stuk vlees dat er letterlijk bij hing.”

Een gat ter grootte van twee vuisten in mijn been

“Nou ben ik niet zo kleinzerig aangelegd, maar ik zag wel dat die wond afgedekt en gehecht moest worden. Mijn collega’s hebben een ambulance laten komen, die me naar het ziekenhuis bracht. Ik wist toen nog niet dat dit ongeval zulke grote gevolgen zou krijgen. Het werd een traject van ziekenhuis in, ziekenhuis uit en het herstel ging niet goed. Uiteindelijk moest een groot stuk dood vlees uit mijn been worden gesneden, om zeker te weten dat er zich geen gevaarlijke bacterie door mijn lichaam kon verspreiden. Toen had ik een gat ter grootte van twee vuisten naast elkaar in mijn been.”

Er zijn dingen voor mij geregeld waar ik het bestaan niet van wist

“Ik werd erop geattendeerd dat ik bij de afwikkeling van het ongeval hulp kon krijgen. Zo kwam ik in contact met Hans Bout van BSA. Hij heeft ervoor gezorgd dat alles netjes werd geregeld, van begin tot eind. Hij heeft dingen voor me geregeld waar ik het bestaan niet eens van wist. Zo kreeg ik zelfs een tegemoetkoming voor de kosten voor het huishouden. Het contact met Hans in de hele periode was echt perfect. Ik kon hem altijd bellen en vragen stellen. Als ik mailde, dan hing hij meestal al binnen een minuut aan de telefoon om uitleg te geven. Het aantal vragen dat ik had viel trouwens mee hoor, want Hans was altijd heel duidelijk over wat ik kon verwachten. Ik ben uitermate tevreden over hoe dat contact allemaal is verlopen.”

Letselschadevergoeding

“Laat ik vooropstellen dat ik het ongeluk en daarmee de vergoeding natuurlijk liever niet had gehad. Het is erg veel geld wat ik heb gekregen. Voor mijn gevoel zegt het bedrag wel wat over de ernst van het letsel dat ik heb opgelopen en elke keer als ik het bedrag op mijn rekening zie staan is dat een soort herinnering aan het ongeval. Toch probeer ik gewoon door te gaan met mijn leven. Mijn werk op de motor heb ik moeten opgeven, maar gelukkig was er aangepast werk mogelijk. Uiteindelijk heb ik binnen de politie de kans aangegrepen om recherchewerk te gaan doen, wat me enorm bevalt.”

Blij dat BSA de zaak voor mij geregeld heeft

“Hoewel ik van mijn revalidatiearts een hulpmiddel voor mijn been heb gekregen, probeer ik die zo min mogelijk te gebruiken. Zo lang het nog gaat, loop ik zoveel mogelijk zelfstandig. Ondanks het letsel wat ik opgelopen heb, ben ik toch wel tevreden over hoe het nu gaat. Alles is te danken aan de inzet van Hans, daar ben ik heel tevreden mee. Ik ben heel blij dat BSA de zaak voor mij geregeld heeft.”

Wil je meer informatie?

Laat je gegevens achter in het formulier. Wij bellen je binnen een werkdag terug om je zaak te bespreken. Meestal kunnen wij je direct adviseren over je claim. En als slachtoffer betaal je helemaal niets. Wij claimen de kosten hiervoor bij de tegenpartij.

Laat je terugbellen

Vul hieronder je gegevens in. Wij bellen je binnen 1 werkdag terug.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.