Het duurde even voordat tot me doordrong wat er precies gebeurd was

Andrea 23/04/2019

Ook letselschade claimen?

Andrea (56) wil met haar dienstauto een hoofdweg oprijden, maar moet wachten op passerend verkeer. Plotseling volgt een harde klap. Ze is aangereden door een achteropkomende auto. Andrea gaat gewoon weer aan het werk en onderdrukt haar klachten met pijnstillers, maar blijkt dat na verloop van tijd niet vol te houden.

Het duurde even voordat tot me doordrong wat er precies gebeurd was

“De situatie waar ik met mijn auto stond te wachten was onoverzichtelijk. Plotseling volgt een harde knal. Op dat moment raak ik kort buiten bewustzijn en het duurde vervolgens even voordat tot me doordrong wat er precies gebeurd was.”

De klap kwam op een gekke manier aan

“Er was een auto recht achterop mijn auto gereden. Achteraf vertelde de bestuurder dat hij dacht dat ik snelheid had en ging invoegen. Dat was dus niet het geval. Toen ik bijkwam, voelde ik meteen dat ik een rare smakker had gemaakt. De klap kwam raar aan omdat ik gedraaid op mijn stoel zat, enigszins naar voren gebogen en naar links kijkend, anders kon ik de weg niet overzien.”

Het bleek niet vol te houden

“We wisselden elkaars gegevens uit, waarna ik eigenlijk gewoon weer aan het werkben gegaan. De schadeafhandeling van de auto liep via mijn werkgever en vanwege mijn klachten ben ik in eerste instantie na het ongeval direct naar de chiropractor gegaan. Dat leek eigenlijk wel goed te gaan. Hoewel ik erg veel pijn en last van een stijve nek had, redde ik me met pijnstillers. Het bleek niet vol te houden. Toen de werkdruk afnam, voelde ik ineens de echte impact van het ongeval. Ik had het weggestopt.”

Daniëlle heeft me heel goed geholpen

“Het was inmiddels vier maanden na het ongeval. Ik meldde me ziek en ging naar de huisarts. Die vertelde me direct dat ik de gevolgen van het ongeval niet moest onderschatten. De HRM-afdeling van mijn werkgever heeft me vervolgens in contact gebracht met BSA en mijn gegevens doorgestuurd. Mijn zaak werd opgepakt door Daniëlle Valstar, die me heel goed geholpen heeft. Zeker omdat ik eerst zelf het contact met de tegenpartij onderhield, die zich helaas nogal laks opstelde. Ook dat contact nam ze van me over. De hulp van BSA was toen echt heel fijn!”

Schadevergoeding en smartengeld

“Ik merkte dat in dit soort situaties de voortgang vaak nogal langzaam verloopt. Dat vond ik soms best lastig. Het contact met Daniëlle verliep heel goed hoor, maar het wachten op reacties kost gewoon echt wat tijd. Ook Daniëlle was hiervoor afhankelijk van derde partijen. De tussenkomst van Daniëlle betekende dat alles netjes afgesloten kon worden en er een vaststellingsovereenkomst werd opgesteld. Mijn schadevergoeding bestond uit twee delen: een tegemoetkoming in de gemaakte kosten en smartengeld. Een vierde deel van het totale bedrag is smartengeld en de rest is een vergoeding van onkosten, zoals therapie, hulp in de huishouding en ook heb ik mijn hond een tijdje niet zelf kunnen verzorgen.”

Denk na een ongeval niet meteen dat het wel meevalt

“Het gaat nu gelukkig goed met me, maar ik moet nog wel goed mijn grenzen bewaken. Als ik het heel druk heb, dan moet ik tussen de middag even een half uurtje gaan liggen. Mijn werk is veranderd naar wat ik aankan. Soms heb ik nog wel een terugslag, vooral in stressvolle periodes. Het blijkt maar weer: een ongeluk zit in een klein hoekje en kan soms grote gevolgen hebben, ook al denk je in het begin dat het nog wel meevalt.”

Wil je meer informatie?

Laat je gegevens achter in het formulier. Wij bellen je binnen een werkdag terug om je zaak te bespreken. Meestal kunnen wij je direct adviseren over je claim. En als slachtoffer betaal je helemaal niets. Wij claimen de kosten hiervoor bij de tegenpartij.

Laat je terugbellen

Vul hieronder je gegevens in. Wij bellen je binnen 1 werkdag terug.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.