Het gevoel dat alles uit handen werd genomen, daar was het me om te doen

Daan 21/11/2019

Ook letselschade claimen?

Tijdens het sporten in een sportschool breekt plotseling een onderdeel van een fitnessapparaat af. Het boort zich met kracht in het rechterbeen van Daan (32). Hij loopt een behoorlijke wond op, waarna een ambulance ter plaatse komt. 14 hechtingen verder start de afhandeling van de zaak, maar helaas werkt de sportschool niet mee. Daarop besluit Daan om BSA in te schakelen.

“Ik stond op de crosstrainer in een sportschool te trainen. Terwijl ik daarop bezig ben, raakt de houder van mijn linkervoet los, die vervolgens met kracht in mijn rechterbeen schiet. Dat leverde me helaas een pijnlijke en behoorlijk grote wond op. Eerst heb ik een tijdje op de sportschool gezeten, waarna er een ambulance voor me is gebeld. Uiteindelijk is de wond op de eerste hulp bij een dokterspost gehecht en verbonden.”

De sportschool werkt totaal niet mee

“Na het ongeval heb ik twee dagen niet gewerkt en de rest van de week hebben collega’s me naar het werk gereden. Tja, en dan volgt de afhandeling van het ongeval. Eerst probeerde ik het allemaal zelf te regelen met de sportschool. Ik stelde me welwillend op en vond het op zich prima wanneer ze me mijn verbruikte eigen risico van mijn zorgverzekering zouden vergoeden. Dat leek me een heel redelijk gebaar. Hoewel ik nog wel een mooie bos bloemen van ze heb gekregen, gaven ze verder geen gehoor aan mijn verzoek om het eigen risico te vergoeden. Toen ik er na een half jaar nog steeds mee bezig was en de sportschool niet antwoordde en gemaakte afspraken niet naleefde, ben ik zelf gaan Googelen. Bij het zoeken naar een letselschadespecialist kwam BSA naar voren.”

Het gevoel dat alles uit handen werd genomen was erg fijn

“Nadat ik contact zocht met BSA, werd ik eigenlijk direct gebeld door Jan Willem. Hij werd tijdens de gehele afhandeling van de zaak ook mijn vaste contactpersoon en heeft me al die tijd geholpen. Helaas stelde de sportschool zich zelfs na het inschakelen van BSA nog erg terughoudend op. Al met al heeft het voor mijn gevoel ellenlang geduurd, totdat we uiteindelijk bij de verzekeraar uitkwamen. Daarna ging het toch nog ineens vrij snel. Jan Willem heeft in de periode van een jaar bijna alles voor me geregeld. Regelmatig belde hij en stuurde per e-mail duidelijke updates. Hierdoor kreeg ik het gevoel dat alles totaal uit handen genomen was. Daar was ik vooral heel blij mee, want je kunt het op dat moment voor jezelf loslaten.”

Ik wist vooraf niet waar ik recht op had

“Als er goed nieuws te melden was, dan belde Jan Willem even op. Bij andere updates over het proces ontving ik direct een mailtje. Hoewel ik in eerste instantie de sportschool alleen maar had gevraagd het eigen risico van mijn zorgverzekering te vergoeden, heeft Jan Willem daar ongeveer het tienvoudige van voor elkaar gekregen. Ik wist vooraf helemaal niet waar ik eigenlijk recht op had. Ook daar heeft Jan Willem me veel over verteld. Dat mooie bedrag voelde achteraf trouwens ook volledig gerechtvaardigd, zeker gezien de houding van de sportschool en het litteken waar ik de rest van mijn leven mee zal lopen.”

Een flink litteken op mijn been

“Hoewel het ongeval me helaas een flink litteken heeft opgeleverd, ben ik helemaal tevreden met de vergoeding die ik heb ontvangen. Die was ruim boven verwachting! Ook ben ik heel tevreden met Jan Willem en de manier waarop hij me al die tijd geholpen heeft. Op het litteken na ben ik gelukkig weer helemaal hersteld. Alleen bij het hardlopen en koud weer voel ik de plek van de wond en het litteken nog wel, maar dat accepteer ik als iets wat er gewoon bij hoort.”

Wil je meer informatie?

Laat je gegevens achter in het formulier. Wij bellen je binnen een werkdag terug om je zaak te bespreken. Meestal kunnen wij je direct adviseren over je claim. En als slachtoffer betaal je helemaal niets. Wij claimen de kosten hiervoor bij de tegenpartij.

Laat je terugbellen

Vul hieronder je gegevens in. Wij bellen je binnen 1 werkdag terug.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.