Het werd ineens mijn eerste ervaring met airbags

Frans 24/09/2019

Ook letselschade claimen?

Frans* (54) rijdt in zijn auto op een doorgaande vierbaans weg. Aangekomen bij een voorrangskruispunt wordt hij over het hoofd gezien door een afslaande automobiliste, waarop hij haar auto in de zijkant raakt. In eerste instantie lijkt de fysieke schade mee te vallen, maar niet veel later beginnen de klachten. BSA hielp hem.

“Ik reed op de linker weghelft van een vierbaans doorgaande weg, met rechts naast me een vrachtwagen. Terwijl ik over een voorrangskruispunt rijd, schiet er plotseling een auto de weg op. Het bleek een automobiliste te zijn die het gevoel had dat ze nog voor die vrachtwagen langs kon. Ze hield er geen rekening mee dat er nog een auto naast de vrachtwagen zou kunnen rijden. Terwijl die auto voor mijn neus schiet, wist ik het meteen: dit gaat een klap worden.”

Ik ben nog braaf naar kantoor gegaan

“Na de klap was ik een aantal seconden kwijt, maar kan me vooral de stank in de auto nog goed herinneren. Later bleek dat van de airbags te komen, het ging zo snel allemaal. Het was trouwens meteen mijn eerste ervaring met airbags. Ik duwde daarna het stuk doek voor me weg en had op dat moment wel direct pijn, vooral in mijn rug en knie. De adrenaline hield me nog een tijdje op de been, terwijl mijn auto al wordt weggesleept. Gelukkig kreeg ik snel een vervangende auto, waarmee ik na een paar uur toch braaf naar kantoor reed. Uiteindelijk kreeg ik toch veel veel klachten en ben naar de huisarts gegaan.”

In contact met BSA

“Mijn leasemaatschappij vroeg me of ik ondersteuning wilde bij het verhalen van letselschade. Zij gaven direct al aan dat ik daar kosteloos een beroep op kon doen. Daar heb ik voor gekozen en het balletje is gaan rollen. Zo kwam ik in contact met Danielle van BSA. Ze belde me, waarna we vooral via e-mail regelmatig contact hielden. In de tussentijd was er door de schade aan mijn knie ook al een behoorlijk medisch dossier ontstaan. Daarom heb ik BSA toestemming gegeven om medische informatie op te vragen. Dat scheelde me tijdens het hele proces veel tijd. Daardoor heb ik er zelf relatief weinig werk aan gehad. Daniëlle heeft bijna alles voor me opgepakt. Dat was erg fijn.”

Tegenpartij werkt tegen

“Daniëlle is ook nog bij me thuis langsgekomen, om de zaak samen met de tegenpartij te bespreken. Daar bleken ze het overal mee eens te zijn. Dat leek dus allemaal geen probleem te zijn. Een maand later draaide de verzekeringsmaatschappij onverwacht geheel om. Men vond dat het allemaal toch anders in elkaar zat. Ze wilden zelfs helemaal niets meer uitkeren, omdat ze van mening waren dat mijn klachten al voor het ongeval aanwezig waren. Dat was zeker niet het geval. Er volgde een traject van artsen, MRI’s en een second opinion. Uiteindelijk heeft het hele proces zo’n drie jaar in beslag genomen, maar ben ik al die tijd keurig geholpen door Daniëlle.”

Bedrag boven verwachting

Dat is natuurlijk een behoorlijk lange periode, maar afgezien van de tijd die het in beslag nam, liep de zaak gewoon rustig door. Ik zat nergens op te wachten en als er ontwikkelingen waren, dan stuurde Daniëlle me een mailtje. Dat liep allemaal echt heel soepel. Het contact met Danielle en BSA is al die tijd heel goed geweest. Ik had ook geen idee wat ik voor vergoeding zou kunnen verwachten, maar het uiteindelijke bedrag lag ruim boven mijn verwachting. Daar zijn alle kosten en de letselschadevergoeding in verwerkt. Ik ben er zeer tevreden mee.”

Blijvend letsel aan de knie

“Gelukkig heb ik geen blijvend letsel aan mijn rug opgelopen, maar sinds de aanrijding zijn er wel blijvende problemen met mijn knie. Waarschijnlijk zal ik er altijd last van blijven houden en heb mijn hoop nu gevestigd op een kunstmeniscus. Dat zou misschien in de toekomst nog een optie kunnen zijn. Een knieoperatie zit er nog wel aan te komen, maar die probeer ik stiekem toch zo lang mogelijk uit te stellen.”

* De naam Frans is gefingeerd.

Wil je meer informatie?

Laat je gegevens achter in het formulier. Wij bellen je binnen een werkdag terug om je zaak te bespreken. Meestal kunnen wij je direct adviseren over je claim. En als slachtoffer betaal je helemaal niets. Wij claimen de kosten hiervoor bij de tegenpartij.

Laat je terugbellen

Vul hieronder je gegevens in. Wij bellen je binnen 1 werkdag terug.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.