Hij reed onverwacht weg, maar sleepte mij mee

Harold 14/11/2019

Ook letselschade claimen?

Politieagent Harold (41) weet tijdens een escalerende aanhoudingssituatie ternauwernood te voorkomen dat hij tussen twee voertuigen bekneld raakt. De aangehouden persoon besluit zijn auto namelijk onverwacht te starten en rijdt weg. De vluchtende automobilist zorgt ervoor dat Harold valt en daarbij zijn pols breekt, een gekneusde heup en kapotte knie oploopt.

“Het gebeurde destijds terwijl ik aan het werk was. Ik hield een automobilist aan die duidelijk niet wilde meewerken. Hij had zijn auto al uitgezet en hield zijn deur dicht. Wel had hij zijn portierraam geopend. Gezien de situatie moest hij hoe dan ook uit de auto komen, waarop ik hem vastgreep. Op dat moment wist hij zijn auto toch te starten en reed weg. Om daarbij niet tussen het dienstvoertuig en zijn auto terecht te komen, hield ik me vast.”’

Tijdelijk een administratieve functie

“Niet veel later kwam ik met een harde klap op de grond terecht. Daarbij brak ik mijn pols, liep ik een gekneusde heup op en lag mijn knie open. De breuk in mijn pols constateerden artsen al direct in het ziekenhuis. Uiteindelijk was ik twaalf weken beperkt in mijn doen en laten.
Na een vrije dag ging ik weer naar mijn werk. Van de artsen mocht ik wel autorijden, dus ik ging twee dagen erna weer aan de slag. Ik zat met mijn duim en pols in het gips, maar had gelukkig nog wel vier vingers vrij. De pijn in mijn heup hield ik onder controle met pijnstillers. Ik werkte toen tijdelijk in een administratieve functie en ontdekte zo langzaamaan wat ik weer kon. Van het verrichten van de werkzaamheden die ik normaal gesproken zou doen, was nog geen sprake.”

Daniëlle was echt heel betrokken

“Vanuit het korps kwam ik via een medewerker die zich bezighoudt met geweld tegen politieambtenaren in contact met BSA. Aanvankelijk had ik contact met Jasper Overtoom, waarna Daniëlle Valstar mijn vaste contactpersoon werd. We hadden in het begin vooral veel telefonisch contact en daarna via e-mail. Het hebben van een vast aanspreekpunt was erg fijn. En als ik iets mailde, kreeg ik meteen antwoord terug. Ook was Daniëlle vanaf het begin af aan heel duidelijk. Ze gaf duidelijk aan hoelang bepaalde zaken normaal gesproken duren. De aansprakelijkheidsstelling van de tegenpartij bijvoorbeeld, ja daar gaat gewoon wat tijd overheen. Ook wist ik altijd precies welke vervolgstappen volgden. Ze was echt heel betrokken daarin. Dat heb ik als heel fijn ervaren. Ook heb ik zelf verder geen bemoeienis gehad met de tegenpartij.”

De letselschadevergoeding voelt als een pleister op de wond

“Daniëlle regelde een combinatie van een schadevergoeding en smartengeld voor me. Dat heeft ze allemaal goed uitgezocht, voorbeelden van vergelijkbare situaties opgezocht en me duidelijk geïnformeerd over waar ik recht op had. Ook heeft ze alles goed en naar tevredenheid vastgelegd en netjes afgehandeld. Over het totaalbedrag ben ik heel tevreden. Laat ik vooropstellen dat je zo’n situatie natuurlijk liever niet hebt, maar het voelt als een mooie pleister op de wond. Daniëlle greep voor mijn gevoel alle mogelijkheden aan om alles te regelen waar ik voor in aanmerking kwam, zowel op het gebied van materiële als immateriële schade. Dat heeft ze echt goed gedaan!”

Alle vertrouwen dat mijn zaak goed werd opgepakt

“Gelukkig ben ik helemaal hersteld. Ik heb nergens last meer van en er ook geen vervelend gevoel aan overgehouden. Over de werkwijze van Daniëlle en BSA ben ik heel tevreden. Het is vooral erg fijn dat je er verder zelf niet mee bezig hoeft te zijn. Je stuurt een formulier in en ze regelt het voor je. Het gevoel dat ze zich daarbij ook altijd heel betrokken opstelt, maakt dat alleen nog maar fijner. Door de goede communicatie met Daniëlle had ik er alle vertrouwen in dat alles zorgvuldig werd opgepakt. En dat bleek ook zo te zijn. Ondanks de situatie kijk ik met een tevreden gevoel terug op de afhandeling van de schade.”

Wil je meer informatie?

Laat je gegevens achter in het formulier. Wij bellen je binnen een werkdag terug om je zaak te bespreken. Meestal kunnen wij je direct adviseren over je claim. En als slachtoffer betaal je helemaal niets. Wij claimen de kosten hiervoor bij de tegenpartij.

Laat je terugbellen

Vul hieronder je gegevens in. Wij bellen je binnen 1 werkdag terug.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.