Ik ben al lang blij dat ik weer kan werken

14/05/2020

Ook letselschade claimen?

Vorig jaar mei ben ik van achteren aangereden met de auto en kreeg ik last van m’n rug. Ook had ik een soort knoop in mijn schouder. Maar dat ging snel weer weg. Maar ik hield wel die rugproblemen.

Via de leasemaatschappij kwam ik in contact met Jan-Willem van den Berg van BSA. Hij is bij me thuis geweest om de dingen te bespreken. Ik vond Jan-Willem een fijne gozer die je goed bijstaat en goed luistert. Ook kwam hij altijd zijn beloften na. Hij wist ook hoe ik ben. Duidelijk. De communicatie was altijd helder zonder irritaties.

Als ik eens wat informatie had voor hem of hij voor mij dan ging dat via de mail. Dat verliep eigenlijk altijd goed. Soms was hij weleens niet te bereiken, ook niet op kantoor. Ik heb hem toen meteen gezegd dat ik begreep dat hij het druk had maar dat ik liever had dat hij mij dan belde zodat ik niet achter hem aan hoefde te zitten. Dat begreep hij wel. Nee, verder heeft hij me altijd goed bijgestaan.

Knallen

Ik ben zzp’er. Omdat ik niet kon werken, wist hij dat ik financieel wat krapper bij kas zat. Ik was wel al begonnen met werken maar merkte toen dat ik nog niet 100% hersteld was. Jan-Willem adviseerde me om me pas over een half jaar te melden. Dat gaf het medische advies ook aan. Maar omdat ik dus wat krapper zat, vond ik het fijner om alles snel af te handelen. Dan maar minder centen. Ik begon ook weer met werken. Ik wil gewoon weer knallen want dit is helemaal niks voor mij.

Bod

Het bod waar hij uiteindelijk mee kwam daar was ik heel blij en tevreden mee. Terugkijkend heeft hij me eigenlijk alles uit handen genomen. Ik hoefde alleen maar informatie aan te leveren. Hij deed de rest. Na afloop heb ik ‘m ook via Bol.com een cadeaubon gestuurd als dank en waardering voor zijn inzet. Ja, ik was echt heel tevreden. Eerst hadden ze me zo’n bedrag aangeboden waarvan ik dacht: “Ja, waar heb je het over!” Hij vroeg me dan: “Wat zou je nou willen hebben, los van je financiële situatie?” En dan zei ik hem eerlijk: “Prima gast, maar bepaal dat nou zelf. Ik kan geen bedrag noemen. Ik ben al lang blij dat ik weer wat centen binnenkrijg.” Want ik werkte weer en daarvan kon ik weer wat dingen betalen. Prima! Hard werken loont. Ik hoef niet per se geld van de verzekering. Uiteindelijk is hij toen met ze in gesprek gegaan en heeft hij er een bedrag uitgehaald waar ik wel tevreden over was. Beetje onderhandelen. Zo gaat dat met verzekeringen. Ik heb dat allemaal aan hem overgelaten. Uiteindelijk met een geweldig positief resultaat.

Sporten

Ik probeer nu weer op niveau te komen door te sporten. Maar of ik me weer helemaal fit voel zoals vroeger?… De voornaamste klachten zijn weg. Maar als ik bijvoorbeeld een lange autorit heb gehad en dan uitstap, dan voel ik wel een soort stijfheid. Ik doe nu m’n stoel helemaal naar voren en hou mijn stuur dan met twee handen vast. Doe ik dat niet dan voel ik meteen mijn schouderblad. Alsof er nog iets in die spieren daar niet helemaal lekker zit.

Drie weken lang ging ik drie keer per week zwemmen. Ik liep dan eerst hard, dan ging ik zwemmen en dan nog een saunaatje. Dat deed me echt goed. Ik had dan veel minder last. De fysiotherapeut zei ook: “Jij moet gewoon gaan sporten. Je moet weer sterk worden. Je spieren zijn geblokkeerd omdat je al zo lang niks hebt gedaan. Maar als je gaat sporten, word je weer fit.” Dus ik was weer fanatiek gaan sporten. Voelde me ook fit. Maar ja, door corona is dat zwemmen allemaal weer gestopt. Ik loop nu heel licht hard, doe aan duurloop. Ik begon met 20 minuten en bouw dat nu rustig uit. Maar ik moet dat ook weer niet te lang doen. Anders voel ik de volgende morgen meteen een stijve rug.

Oefeningen

Naast een fysiotherapeut had ik ook een manueel therapeut die mijn rug ging kraken. Als hij ging masseren kon ik precies aangeven waar ik pijn had. Dat hielp wel iets. Je voelt je na zo’n massage wat lichter. Maar hij heeft me vooral ook geholpen met balansoefeningen. Voor je buik en je lies want daar had ik ook last van. Hij liet me oefeningen zien die ik kon doen. Het liefst had ik met hem verder geoefend maar je bent op een gegeven moment natuurlijk uitbehandeld en ik had wel oefeningen meegekregen. Dus nu ben ik het zelf aan het doen.
Goed, ik ben nog niet helemaal terug op mijn oude niveau. Maar ik ben al lang blij dat ik weer kan werken.

Wil je meer informatie?

Laat je gegevens achter in het formulier. Wij bellen je binnen een werkdag terug om je zaak te bespreken. Meestal kunnen wij je direct adviseren over je claim. En als slachtoffer betaal je helemaal niets. Wij claimen de kosten hiervoor bij de tegenpartij.

Laat je terugbellen

Vul hieronder je gegevens in. Wij bellen je binnen 1 werkdag terug.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.