Ik maakte me ernstig zorgen over de schuldvraag

Jan 19/02/2020

Ook letselschade claimen?

Nietsvermoedend rijdt Jan rechtdoor op zijn scooter, totdat een auto plotseling rechtsaf slaat en hem schept. Hij komt ten val en breekt daarbij zijn sleutelbeen. Het letsel blijkt helaas ernstiger dan verwacht. Een botinfectie, meerdere operaties en complicaties maken het herstel tot een langdurig traject. Vanaf het begin staat BSA Jan bij met de afhandeling.

“Ik reed rechtdoor op mijn scooter, tot een rechtsafslaande auto me ineens schepte. Daarbij kwam ik hard ten val, waarna in het ziekenhuis bleek dat ik een sleutelbeenfractuur had opgelopen. Tot mijn opluchting hoorde ik van de artsen dat het na een vrij korte periode al wel beter zou moeten gaan. Helaas liep dat anders, want ik behoorde tot de twee procent van de mensen bij wie dat niet het geval was. Ik heb veel complicaties en zelfs een botinfectie gehad. Meerdere operaties en ziekenhuisopnames bleken nodig.”

In contact met BSA

“Gelukkig kwam ik binnen enkele weken na het ongeluk via mijn werkgever in contact met Hans Bout van BSA. Mijn eerste vraag was wat me dit allemaal zou gaan kosten. Hij vertelde me meteen dat de hulp helemaal kosteloos was. Hans Bout werd na het eerste contact ook direct mijn vaste contactpersoon. Hij heeft me de hele periode bijgestaan en geholpen en is zelfs bij me thuis geweest voor een gesprek waarbij de tegenpartij ook aanwezig was.”

Alles werd voor me geregeld

“Het contact met Hans is altijd heel goed geweest, vooral per mail en telefoon. Ik heb heel duidelijk mijn verhaal kunnen vertellen en begeleidende foto’s gestuurd. Vragen werden altijd snel en goed beantwoord. Vooral het gevoel dat BSA alles verder regelde was erg fijn. In het begin maakte ik me nog wel wat zorgen over de schuldvraag, omdat mijn scooter zes kilometer per uur te hard reed. Daar was Hans gelukkig direct duidelijk over en nam mijn twijfels weg: ik hoefde me daar absoluut geen zorgen over te maken. Uiteindelijk heeft de tegenpartij ook voor de volle 100 procent aansprakelijkheid erkend.”

Positief verrast door de hoogte van de schadevergoeding

“De aanrijding was vlak voor zomervakantie. Daardoor kon ik niet met de caravan op reis, zoals de bedoeling was. Alles moest geannuleerd worden. Daar heb ik een nette compensatie voor gehad. Ik was erg onder de indruk hoe snel er al een eerste compensatie was.

Daarnaast was ik een vrij fanatieke hardloper. Vanwege de complicaties en het slechte herstel moest ik stoppen met het trainen van een loopgroep. Zelfs daar kreeg ik een compensatie voor. Ook met de uiteindelijke totale schadevergoeding ben ik meer dan tevreden. Sterker nog, nooit had ik durven hopen dat het bedrag zo hoog zou zijn. En eerlijk is eerlijk, na vier jaar ellende ben ik ook blij dat alles nu echt afgerond is.”

Hoe is het nu?

“Gelukkig kan ik mijn werk weer doen, soms met wat extra hulp van collega’s. Ik mis nog wel wat kracht in mijn schouder en die komt volgens de artsen helaas ook niet meer terug. Alles is nu wel hersteld, maar er zit nog wel een plaatje in mijn sleutelbeen. Daar heb ik verder geen last van. Ik ben in ieder geval blij dat ik mijn werk kan blijven doen en dat er daarin aanpassingen mogelijk waren. Als het blijft zoals het nu is, kan ik het volhouden. Daar ben ik tevreden mee.”

Complimenten voor BSA

“Door alle complicaties en meerdere operaties, heeft het allemaal heel lang geduurd. We zijn inmiddels bijna vier jaar verder. In die hele periode was de afhandeling door BSA erg goed. Natuurlijk had ik het ongeluk liever niet gehad, maar ondanks alles mijn complimenten voor BSA. Het contact is altijd heel positief geweest en ik werd goed op de hoogte gehouden. Hans was daarbij heel duidelijk en to the point. Kort, zakelijk en er niet omheen draaien, daar hou ik van.”

Wil je meer informatie?

Laat je gegevens achter in het formulier. Wij bellen je binnen een werkdag terug om je zaak te bespreken. Meestal kunnen wij je direct adviseren over je claim. En als slachtoffer betaal je helemaal niets. Wij claimen de kosten hiervoor bij de tegenpartij.

Laat je terugbellen

Vul hieronder je gegevens in. Wij bellen je binnen 1 werkdag terug.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.