Ik vloog door de lucht en had nog nooit zo’n pijn gehad

Ingrid 26/09/2019

Ook letselschade claimen?

Schoonheidsspecialiste Ingrid (58) fietst op sportief tempo door de binnenstad van Delft. Ze is op weg naar een klant, totdat de bestuurder van een geparkeerde auto onverwacht zijn portier opent. Ze komt hard ten val op zowel haar knie, schouder en arm. De pijn is heftig, maar toch fietst ze zo goed en kwaad als het gaat door naar de klant waar ze naar op weg was. Daar aangekomen ziet een toevallig aanwezige verpleegster hoe ernstig de situatie is. Een jarenlang traject vol pijn en verkeerde diagnoses volgt. BSA hielp haar.

“Ik fietste met behoorlijke snelheid door de stad. Mijn blik was gericht op een aantal toeristen die langs en op het fietspad wandelden, dus ik moest vrij dicht langs een geparkeerde auto fietsen. Ik keek ook vooruit naar een naderende brug. Plotseling opent het portier van de geparkeerde auto en kan ik een val niet meer ontwijken. Voor ik het weet, vlieg ik door de lucht en beland ik bij de brug heel hard op mijn knie, mijn schouder en arm. Ik had nog nooit zo’n pijn gehad. Gelukkig heb ik nog contactgegevens uitgewisseld met de bestuurder van de auto, waarna ik zo goed en kwaad als het ging met een open wond door naar mijn bestemming ben gegaan.”

Ik dacht dat alles meeviel, maar dat was niet zo

“Bij mijn 96-jarige klant was bij aankomst toevallig een verpleegster aanwezig. Zij zag meteen dat het niet goed met me ging en dat aan mijn wond echt iets gedaan moest worden. Zij heeft toen eerste hulp verleend, de wond schoongemaakt en verbonden. In eerste instantie dacht ik dat alles meeviel, maar toch kreeg ik al snel veel klachten. Ik zag dubbel en had erge pijn. Van narigheid wist ik gewoon niet meer waar ik het zoeken moest. Ik kreeg ook allerlei andere klachten zoals uitvallende handen, waardoor ik mijn werk als schoonheidsspecialiste niet meer goed uit kon oefenen. Ook kon ik niet meer goed kauwen, niet fatsoenlijk op een ladder staan, niet fietsen zoals ik deed, niet meer zwemmen, niet meer dansen en lekker de bergen in. Mijn leven was ineens heel erg veranderd.”

Contact met Bas

“Een andere klant hoorde mijn verhaal en had zelf ook een ongeval met letselschade meegemaakt. Zij waarschuwde me dat de kosten snel op zouden kunnen lopen en adviseerde me direct om Bas van BSA te bellen. Dat heb ik gedaan en hem alle contactgegevens van de tegenpartij gegeven, waarna hij alles helemaal voor me heeft opgepakt. Hij kan ontzettend goed luisteren, daar was ik echt van onder de indruk. Hij heeft gezegd wat ik juridisch moest doen en mijn toch wel complexe zaak twee jaar lang in behandeling gehad. Toen Bas met pensioen ging, nam Esther mijn zaak over. Allebei hebben ze hun eigen stijl, maar ook Esther is een fantastische jurist en vooral ook heel begripvol en menselijk.”

Herstel en letselschadevergoeding

“Uiteindelijk kwam ik na veel verschillende specialisten te hebben gezien bij een osteopaat en revalidatiearts terecht, wat het begin was van mijn herstel. De osteopaat zag direct dat de problemen vanuit mijn nek kwamen. Sinds die tijd ben ik daar iedere week heen geweest en onderhoud het nu elke maand. Toch wilde ik graag van de zaak af. Het constant moeten bewijzen dat je ergens pijn hebt, voelde als een belasting voor me. Ik voelde me constant patiënt. Esther wees me er wel op dat mijn klachten nog wel te ernstig waren om de zaak af te sluiten, maar ik wilde er vanaf. Toen heeft Esther ingestemd, omdat ik niet verder wilde onderhandelen. Ze heeft toen wel een geweldige zet gedaan, want de tegenpartij wilde dat ik tekende en afstand deed van alle toekomstige claims. Uiteindelijk is daarvoor in ruil een behoorlijke financiële vergoeding onderhandeld.”

Bevrijd

“Nu de zaak na drie jaar is afgerond, voel ik me bevrijd. Toegegeven, ik kan heel veel dingen niet meer en moet rekening houden met mijn beperkingen, maar ik kan ook veel dingen wél. Daar wil ik me op focussen, niet op wat ik allemaal niet kan. Dat is niet mijn stijl. Van de vergoeding heb ik een kleine camper en elektrische fiets kunnen kopen, waarmee ik heerlijk op pad kan. De rest van het bedrag bewaar ik voor hulp in de huishouding de komende jaren. Ook al mijn kosten gedurende de drie jaren zijn keurig vergoed. Dat was een aanzienlijk bedrag. Ik voel me vrij en hou van het leven. Esther en Bas hebben het allebei heel goed gedaan!”

Wil je meer informatie?

Laat je gegevens achter in het formulier. Wij bellen je binnen een werkdag terug om je zaak te bespreken. Meestal kunnen wij je direct adviseren over je claim. En als slachtoffer betaal je helemaal niets. Wij claimen de kosten hiervoor bij de tegenpartij.

Laat je terugbellen

Vul hieronder je gegevens in. Wij bellen je binnen 1 werkdag terug.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.