Ik vloog over mijn stuur en sloeg met mijn neus en lip op de grond

Marije 13/02/2020

Ook letselschade claimen?

Marije is met haar fiets onderweg, tot ze plotseling ten val komt door een slecht afgebakende wegopbreking. Het blijkt een zeer gevaarlijke situatie, want precies op die plek rijdt net een ambulance weg met daarin een bromfietser met een gebroken arm die daar ook gevallen is. Marije raakt door de klap kort bewusteloos en komt weer bij met letsel aan haar hoofd, knie en enkel. Gelukkig zijn omstanders behulpzaam en komt de volgende ambulance snel ter plaatse. BSA hielp haar met de afhandeling.

“Ik was met de fiets onderweg en op een bepaald deel van de route werd de weg opnieuw ingericht. Ze hadden het fietspad tijdelijk tweerichtingsverkeer gemaakt en er werd aan de stoep gewerkt. Daardoor lag er veel zand op de weg. Achter een onoverzichtelijke bocht stonden twee betonnen palen, die ik pas op het laatste moment zag. Er omheen fietsen was geen optie, omdat er net een aantal tegenliggers passeerden. Ik moest dus heel hard remmen, maar ging door het losse zand vervolgens hard onderuit met mijn fiets.”

Bewusteloos

“Ik vloog over mijn stuur heen en ben met mijn neus en lip op de grond geslagen, zelfs even bewusteloos geweest. Het ging allemaal in een flits. Toen ik bijkwam waren een aantal kronen in mijn gebit stuk en mijn lip lag helemaal open. Daar kwam de pijn in mijn rechterknie en enkel nog bij. Omstanders schoten gelukkig snel te hulp en zeiden dat ik niet mocht opstaan, waarschijnlijk uit vrees voor letsel aan mijn nek- of ruggenwervels. Het was koud en je ligt op de grond met pijn. Omstanders hadden gelukkig snel de ambulance gebeld, die er binnen een paar minuten was. In de tussentijd hoorde ik ook nog andere mensen vallen. De slechte afzetting van die weg, het tweerichtingsverkeer en dat zand en die betonnen palen zorgde duidelijk voor een erg gevaarlijke situatie.”

In contact met BSA

“De ambulancemedewerkers controleerden me en brachten me naar een arts. Inmiddels was mijn rechterknie helemaal gezwollen, vol met vocht en ook niet meer te buigen. Ook mijn enkel deed veel pijn. En dan begint met het herstel ook de afhandeling. De verzekering van mijn werkgever bracht me in contact met BSA. Ik werd gebeld door Hans Bout die heel meelevend was en veel vragen stelde. Vervolgens heb ik allerlei informatie per mail doorgestuurd en ook via die weg goed contact gehouden. Als ik hem mailde, reageerde hij snel. Dat was erg fijn.”

Schadevergoeding

“Ik werk parttime en ben twee weken thuisgebleven. Binnen een week werd mijn werkgever al uitbetaald. De afhandeling van mijn schade bleef door omstandigheden iets langer liggen, maar uiteindelijk heb ik een onkostenvergoeding en 7500 euro letselschadevergoeding ontvangen. Drie jaar na het ongeval heb ik helaas nog wel steeds last van mijn knie. Dat zal waarschijnlijk ook nooit meer weggaan. Bij het hurken doet het pijn. Gelukkig heb ik er niet voortdurend pijn aan, hoor. Ook wandel ik nog steeds heel graag, maar na twee uur moet ik het vanwege mijn enkel een stuk rustiger aan doen, of stoppen. Ondanks alles is mijn ervaring met BSA heel goed.”

Wil je meer informatie?

Laat je gegevens achter in het formulier. Wij bellen je binnen een werkdag terug om je zaak te bespreken. Meestal kunnen wij je direct adviseren over je claim. En als slachtoffer betaal je helemaal niets. Wij claimen de kosten hiervoor bij de tegenpartij.

Laat je terugbellen

Vul hieronder je gegevens in. Wij bellen je binnen 1 werkdag terug.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.