Ik wil alleen de vergoeding waar ik recht op heb

Nick 11/06/2020

Ook letselschade claimen?

Nick werd op de snelweg van achteren aangereden. BSA kon de schade gelukkig netjes afhandelen voor hem en inmiddels is hij ook klachtenvrij.

Het was ergens eind januari, begin februari in de maandagochtendspits dat ik van achteren ben aangereden op de snelweg. In de file. Het ging niet heel hard maar de auto achter mij was wel een bedrijfsbusje. We stonden al een tijdje in de file en hij zat al de hele tijd achter me. En op een gegeven moment liet ik een gat vallen. En hij dacht: O, we rijden weer door met z’n allen!” Dus hij gaf gas. Maar ik stond gewoon stil. Dus hij ramt hem gewoon vol achterin. In eerste instantie niet zoveel aan de hand. Maar toen ik in de loop van de dag op m’n werk kwam, zei ik: “Joh, ik voel me toch eigenlijk niet zo lekker. Ik heb hoofdpijn en ik denk dat ik toch maar even naar huis ga.” Ik had echt knallende koppijn. Verder niet teveel over nagedacht. Goed, als je naar m’n auto keek dan leek het allemaal wel mee te vallen. Maar achteraf bleek dat m’n hele achterklep verbogen was. Dus het was toch harder gegaan dan ik in eerste instantie dacht.

Gestopt met sporten

De volgende morgen werd ik wakker en m’n nek en m’n bovenrug waren helemaal stijf. In een maand is dat vanaf m’n nek helemaal naar beneden gezakt tot in m’n bekken. Ik heb er wel serieus last van gehad. Het was zelfs zo erg dat ik ook een tijdje gestopt ben met sporten. En dat mensen ook boodschappen voor mij zijn gaan doen en in huis kwamen schoonmaken. Ik heb ook echt een week lang op bed gelegen en dat ik niet eens overeind kon komen.
Ik had echt het gevoel dat het niet superlekker zat. Maar ik ben altijd wel een fit persoon dus maakte me daar niet heel veel zorgen om. Dat komt wel goed, dacht ik. Maar ik baalde er wel enorm van. Ik ben een heel zelfstandige persoon en ik vind het verschrikkelijk als mensen voor mij moeten zorgen.

Vanuit huis werken

Ik ben voor mijn werk ook vaak onderweg. Ik werk als global servicemanager voor een IT-bedrijf. Ik moet ook vaak naar het buitenland reizen. En ben ook vaak op de weg. Ik woon in Maastricht en mijn kantoor zit in Eindhoven dus ik ben elke dag sowieso onderweg. Maar dit belemmerde dat natuurlijk. Nou kan ik gelukkig ook vanuit huis werken. Niet heel veel later moest dat ook vanwege corona.
Ik heb met Daniëlle Valstar van BSA contact gehad. Ik heb een auto van de zaak via Leaseplan en heb mijn schade daar aangemeld. En toen zei ik al: “Ja jongens, hoe zit dit? Want moet ik nou straks voor alle fysiotherapie betalen? Dat zit niet in mijn standaard zorgverzekering.” Maar zij zeiden: “Wij hebben een verbinding met BSA. En zodoende ben ik daar terecht gekomen.

Netjes afgehandeld

Ik weet er eigenlijk niks van. En ik wilde ook helemaal niemand geld aftrochelen of zo. Zo ben ik als persoon helemaal niet. Maar ik vond het gewoon vervelend en ik wilde in ieder geval de kosten die ik zelf gemaakt had voor fysiotherapie en hulp in huis vergoed hebben. Maar het is allemaal heel netjes afgehandeld. Ik leverde alles aan en Daniëlle heeft me altijd netjes gewezen op de zaken die er liepen. Ook de bemiddeling met de tegenpartij verliep goed. Die hebben vrijwel meteen de aansprakelijkheid erkend. Ook overal netjes per post en per e-mail bevestiging op ontvangen.
Alles is inmiddels afgehandeld. Ik heb tussentijds een vergoeding van € 500,- ontvangen om in ieder geval de eerste kosten te dekken. Dat was ook al heel netjes. En vervolgens had ik een week of twee geleden aangegeven dat ik eigenlijk klachtenvrij was. Ik ben zelf ook wat meer gaan sporten en via de fysiotherapeut die ik niet meer kan bezoeken had ik via de app oefeningen voor thuis gekregen. Ja, ik ben eigenlijk 100% klachtenvrij nu. Ook lekker “weer aan het hardlopen. En toen zei Daniëlle: “Nou, dan gaan we het dossier sluiten.” Ik kreeg op maandag een berichtje van haar: “Fijn dat alles is afgehandeld. Helemaal top!” De aansprakelijke partij zou nog een bedrag uit gaan keren. En binnen vijf minuten stond dat ook al op mijn rekening. Dus echt een hele nette afhandeling.

Professioneel

Ik heb nergens meer last van. De auto is ook inmiddels weer lekker gemaakt. Dus ik kan weer prima op pad. Ik heb Daniëlle ook enorm bedankt voor haar medewerking. Daniëlle was altijd zeer professioneel. In het begin hebben we ook telefonisch consult gehad. Dat vond ik altijd zeer prettig. Dat je toch zelf een keer met die persoon gesproken hebt om uit te leggen wat je situatie is. Ik heb ook meteen aangegeven dat ik niet duizenden euro’s geld wil gaan halen. Daar gaat het me niet om. Ik wil alleen de vergoeding waar ik recht op heb. En als dat dan iets meer is prima.

Wil je meer informatie?

Laat je gegevens achter in het formulier. Wij bellen je binnen een werkdag terug om je zaak te bespreken. Meestal kunnen wij je direct adviseren over je claim. En als slachtoffer betaal je helemaal niets. Wij claimen de kosten hiervoor bij de tegenpartij.

Laat je terugbellen

Vul hieronder je gegevens in. Wij bellen je binnen 1 werkdag terug.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.