In paniek trapte de automobiliste niet op de rem, maar op het gas

Brigit 29/11/2019

Ook letselschade claimen?

Brigit (58) fietst op een gelijkwaardige kruising af en wil rechtdoor rijden. Een tegemoetkomende automobiliste slaat op het kruispunt plotseling zonder richting aan te geven linksaf en schept Brigit. Tot overmaat van ramp, geeft de automobiliste van schrik juist gas zodra Brigit op de motorkap belandt. Ze wordt gelanceerd en komt met haar benen nog in haar fiets gevouwen hard op haar rug en ellebogen terecht. Een hersteltraject van ruim een jaar volgt.

“Ik fietste op een gelijkwaardige kruising af en wilde rechtdoor. Ik zag een tegemoetkomende auto aankomen, waarvan de bestuurster duidelijk de weg aan het zoeken was. Ze keek zoekend naar links en naar rechts. Waarschijnlijk werd ze afgeleid door een auto die voor haar moest stoppen. Omdat het leek alsof ze gewoon rechtdoor zou rijden, kon ik doorfietsen. Totdat de bestuurster besluit om op het kruispunt plotseling linksaf te slaan, net op het moment waarop ik halverwege het kruispunt over ben. Op dat moment wist ik het: hier kom ik niet meer onderuit.”

Een harde klap was onvermijdelijk

“Dat er een harde klap zou volgen was onvermijdelijk. Omdat ik aan mijn rug ben geopereerd, probeerde ik die te ontzien door op mijn zijkant te draaien, dan zou de auto als eerste mijn been raken. Dat ging allemaal heel snel en voelde erg raar. Pas toen ik op de motorkap belandde, zag de automobiliste me. En alsof dat nog niet erg genoeg was, schrok ze daar zó van, dat ze niet remde, maar in paniek juist gas gaf! Dat ook nog. Het had een enorme impact, waardoor ik met fiets en al gelanceerd werd. Verderop kwam ik met mijn benen om mijn fiets heen gevouwen met een klap op mijn rug op de grond terecht.”

Het speet haar enorm

“Het eerste wat ik voelde was pijn en dacht: blijven liggen, wat er ook gebeurt. Gelukkig kon ik mijn tenen nog bewegen, wat een behoorlijke geruststelling was. Overeind komen lukte niet, zowel van de pijn als omdat mijn fiets nog om me heen zat. Binnen no-time stonden er heel veel behulpzame mensen om me heen, waaronder ook de bestuurster die me aangereden had. Die heb ik bij haar enkel gegrepen en als een soort anker niet meer losgelaten. Het speet haar enorm. Ze deed het niet expres. Ook de politie en ambulance waren er gelukkig snel.”

Thuis was de pijn bijna niet te houden

“In het ziekenhuis legde men vooral de focus op mijn rug, die gespaard bleek gebleven. Toch had ik veel pijn, vooral aan mijn armen. Ik werd met stevige pijnstillers naar huis gestuurd. Hoewel het daardoor mee leek te vallen, vergiste ik me daarin. Thuis was de pijn aan mijn armen bijna niet te houden. Zo heb ik zes weken gelegen. Het ging allemaal niet over. Ik werd niet beter. Mijn bedrijfsarts verwees me gelukkig direct door. Er werd een speciaal revalidatieprogramma voor me gemaakt, wat me toen enorm geholpen heeft. Ook psychisch was het voor mij achteraf een enorme klap en kostte me veel energie. Mijn brein moest als het ware gereset worden.”

Het contact met Daniëlle voelde als een warm bad

“Omdat ik al een tijdje ziek was gemeld, maar daarbij gezegd had dat ik het slachtoffer van een ongeval was, schakelde mijn werkgever direct BSA in. Dat is heel waardevol geweest. Ik kreeg overal hulp bij, zowel rechtsbijstand als onkostenvergoedingen en smartengeld. Je weet op zo’n moment gewoon echt niet wat je moet doen. Vooral in het begin was ik ontzettend onzeker, maar vanaf dag één toonde Daniëlle zoveel begrip. We hielden wekelijks contact, maar ook later hield ze altijd een vinger aan de pols en was altijd heel begripvol. Alleen al dat begrip heeft me heel goed gedaan. Zeker omdat je omgeving op een gegeven moment niet meer ziet waar je doorheen gaat. Je wonden zijn niet meer zichtbaar en ook psychisch had ik een grote klap gekregen. Mensen zien het niet, maar je voelt je zo beroerd. Het contact met Daniëlle voelde daarom echt als een warm bad. Ze begreep echt waar ik op dat moment doorheen ging. Zo fijn!”

Voorschot en letselschadevergoeding boven verwachting

“Dat begrip was al heel prettig, maar ook al mijn onkosten werden snel vergoed. Die kosten liepen namelijk snel op. Bonnetjes kon ik gewoon bewaren en opsturen. Daarbij kreeg ik een voorschot om de kosten te betalen. Zowel het voorschot als de uiteindelijke letselschadevergoeding waren boven verwachting. Daniëlle was altijd heel duidelijk. Ze vertelde precies waar ik recht op had. Ik ben heel tevreden met de vergoeding en de manier waarop het allemaal afgehandeld is. Van de vergoeding heb ik een elektrische fiets gekocht, waar ik ontzettend blij mee ben. Ik voel me weer helemaal mobiel.”

Ik kan Daniëlle niet genoeg bedanken

“Het ongeluk heeft een hoop narigheid gebracht, maar ik heb er ook heel veel voor teruggekregen. Daar ben ik dankbaar voor. En dat is allemaal dankzij Daniëlle. Ik kan haar gewoon niet genoeg bedanken. Ik heb in moeten leveren, maar dat moet ieder mens op een gegeven moment. Kijk naar alles wat wél positief is. Ik ben op een andere manier in het leven gaan staan. Nu ben ik veel opener en trek fijne mensen aan. Dan ben je toch rijk? Ik heb verder geen pijnklachten meer en ben blij dat er ik zo vanaf ben gekomen. Daniëlle was al die tijd geweldig, echt. Ik heb het al tegen haar gezegd, maar je kunt het eigenlijk niet in woorden uitdrukken. Ze is al die tijd een enorme steun voor me geweest, die direct of op de achtergrond aanwezig was. Kortom, fantastisch!”

Wil je meer informatie?

Laat je gegevens achter in het formulier. Wij bellen je binnen een werkdag terug om je zaak te bespreken. Meestal kunnen wij je direct adviseren over je claim. En als slachtoffer betaal je helemaal niets. Wij claimen de kosten hiervoor bij de tegenpartij.

Laat je terugbellen

Vul hieronder je gegevens in. Wij bellen je binnen 1 werkdag terug.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.