Mijn beide polsen stonden ineens onder een compleet andere hoek

Antoine 05/12/2019

Ook letselschade claimen?

Antonie (47) is op zijn fiets onderweg als een automobiliste hem over het hoofd ziet. Bij de aanrijding klapt Antonie over zijn stuur en probeert hij in een reflex de val met zijn handen op te vangen. Daarbij breekt hij helaas allebei zijn polsen. Een ambulance brengt hem met spoed naar het ziekenhuis, waar ze zijn polsen gelukkig zonder operatie kunnen zetten. Antonie vraagt BSA om hem te helpen met het afhandelen van alle schade.

“Terwijl ik op de fiets onderweg was, zag een automobiliste me volledig over het hoofd. Ik zag haar een andere fietser nog voor laten gaan, maar kwam zelf waarschijnlijk uit haar dode hoek. Ze kon er achteraf ook echt niets aan doen. Bij de aanrijding met die auto klapte ik volledig over mijn stuur, waarna ik in een reflex mezelf met beide polsen probeerde op te vangen. Helaas heb ik die daarbij allebei gebroken. Toen ik keek, stonden ze onder een compleet andere hoek! Vervolgens moest ik naar het ziekenhuis, waar een operatie gelukkig niet nodig bleek, maar ze mijn polsen konden zetten. Al met al zat ik wel een hele tijd in het gips.”

Aangeraden om letselschadespecialist te benaderen

“Eigenlijk kwam ik bij toeval in contact met BSA. Vanaf de eerste dag had ik zelf contact met de tegenpartij. Die werkte goed mee en zei meteen dat ik het maar moest melden wanneer ik kosten maakte. Die werden ook wel snel vergoed, zoals de schade aan mijn fiets en dokterskosten. Uiteraard had ik mijn werk ook laten weten over het ongeval en dat ik daardoor een paar weken niet kon werken. Een overbuurman bij een ander bedrijf wees me erop dat het wel verstandig zou zijn om een letselschadespecialist in de arm te nemen. Want je breekt je polsen, maar je weet uiteindelijk niet hoe je er nou echt vanaf komt. Los van de eerste kosten, is het maar de vraag hoe je herstelt en hoe zich dat op de lange termijn ontwikkelt. Daar dacht ik in alle hectiek helemaal niet aan!”

Alle kosten te verhalen op de tegenpartij

“Vervolgens belde ik BSA, waar Jan Willem mijn vaste contactpersoon werd. Hij vertelde me direct dat alle kosten netjes op de tegenpartij te verhalen zouden zijn. Vanaf het eerste moment pakte hij daarna alles op. Hij legde contact met de verzekering van de tegenpartij en vanaf dat moment had ik er nog maar weinig omkijken naar. Van begin tot eind begeleidde Jan Willem me goed en hield hij mij goed op de hoogte, compleet ontzorgd eigenlijk.”

Adviserende rol

“We hadden veel contact per telefoon en e-mail. Jan Willem hield me altijd op de hoogte van de verdere ontwikkelingen. Als hij nog wat dingen moest uitzoeken, dan kon ik documenten per e-mail doorsturen. Dat was heel fijn. Het contact was goed en ik heb weinig hoeven doen. Dat scheelde een hoop, zeker in het begin. Ook zijn adviserende rol over alle mogelijkheden waardeerde ik enorm. Maar het belangrijkste is geweest dat hij goed keek naar het letsel. Mijn polsen zijn namelijk wel gezet, maar in hoeverre blijf ik daar de komende jaren last van houden? Welke gevolgen heeft dat eigenlijk allemaal, ook op de lange termijn? Daar gaf Jan Willem ook advies over. Een jaar na het ongeval volgde bovendien een heel nieuw onderzoek, waarbij alles is getest en er foto’s zijn gemaakt.”

Alles netjes afgewikkeld

“In eerste instantie zou ik voor mijn gevoel al tevreden zijn met een vergoeding van al mijn kosten. Ook omdat die vrouw me écht niet zag. Ik kreeg voor alle kosten een vergoeding en een mooie letselschadevergoeding. Laten we het er wat dat betreft op houden dat ik er niet slechter van ben geworden. Alles is netjes afgewikkeld. Twee jaar na het ongeval heb ik gelukkig nog maar weinig last van mijn polsen. Ik ben weer helemaal aan het werk en dankzij krachtoefeningen vallen de klachten mee. Ik merk wel dat ik wat minder kracht heb als ik bijvoorbeeld wat wil pakken. Het voelt allemaal wat anders aan. Het blijft een zwakke plek, maar dat is helaas niet anders. Ik ben in ieder geval heel blij met de manier waarop Jan Willem me al die tijd hielp.”

Wil je meer informatie?

Laat je gegevens achter in het formulier. Wij bellen je binnen een werkdag terug om je zaak te bespreken. Meestal kunnen wij je direct adviseren over je claim. En als slachtoffer betaal je helemaal niets. Wij claimen de kosten hiervoor bij de tegenpartij.

Laat je terugbellen

Vul hieronder je gegevens in. Wij bellen je binnen 1 werkdag terug.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.