Mijn rug nam alles over wat mijn dwarse buitenspieren eigenlijk moesten doen

Tim 04/03/2020

Ook letselschade claimen?

Tim werd op een parkeerterrein aangereden door een uitparkerende auto. Aanvankelijk kon men er maar niet achter komen wat nou precies zijn rugklachten veroorzaakte.

‘Het gebeurde bijna twee jaar geleden op een parkeerterrein in de Spaanse Polder in Rotterdam. Ik reed over het terrein en opeens kwam er een auto uit zijn parkeervak gereden.
Hij reed vol in mijn zijdeur. Hij had me kennelijk totaal over het hoofd gezien. Hoe hard kun je dan rijden, zou je denken. Maximaal 35-40 kilometer? Maar als gevolg van dit ongeluk had ik een tijd lang flink wat klachten. Met name in mijn onderrug, met een uitstraling naar boven.

Men kreeg er eerst maar niet de vinger op wat deze klachten nou precies veroorzaakte.
Maar uiteindelijk bracht een gespecialiseerde fysiotherapeut die verbonden was aan het Rotterdamse Spine and Joint Centre meer duidelijkheid. Met een echo ontdekte hij wat er met me aan de hand was. Mijn dwarse buitenspieren werkten niet meer en mijn rug nam alles over wat mijn dwarse buitenspieren hoorden te doen. Toen ging het eigenlijk vrij snel. Met zo’n twee à drie maanden de juiste training kon ik weer aan het werk.

De schadeafhandeling werd gedaan door Jan-Willem van den Berg van BSA. Hij belde mij op en heeft mij vanaf dat moment prima geholpen. Hij gaf direct aan dat hij mijn belangen kon behartigen en mij kon helpen in het hele proces. Hij is al die tijd de contactpersoon tussen mij en de andere verzekering geweest.

Het contact was goed. Als ik een vraag had kreeg ik daar ook altijd een duidelijk antwoord over.
Want ja, ik had zoiets ook nog nooit gedaan en wist nou niet bepaald hoe zo’n schadeafhandeling precies in z’n werk ging. Dus dan is het wel fijn dat er iemand is die daar verstand van heeft en die mij ook advies kon geven daarin. Het duurde bijvoorbeeld allemaal best lang. En hij heeft me toen kunnen uitleggen hoe het werkte met termijnen en dergelijke. Het scheelt enorm dat je dat niet allemaal zelf hoeft uit te zoeken. We zijn al weer wat verder en de hele schade is nu afgehandeld en uitbetaald.

Inmiddels ben ik al weer geruime tijd aan het werk. Ik merk wel dat er nog wat zit. Soms heb ik nog weleens een stijve rug. Maar het is moeilijk om aan te geven of dat nou komt door het ongeluk of dat dat gewoon ouderdom is. Ik denk dat dit met de juiste training – ik doe nog heel veel training zelf – ook wel weer over zal gaan.’

Wil je meer informatie?

Laat je gegevens achter in het formulier. Wij bellen je binnen een werkdag terug om je zaak te bespreken. Meestal kunnen wij je direct adviseren over je claim. En als slachtoffer betaal je helemaal niets. Wij claimen de kosten hiervoor bij de tegenpartij.

Laat je terugbellen

Vul hieronder je gegevens in. Wij bellen je binnen 1 werkdag terug.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.