Mijn zaak is nu eindelijk afgehandeld

Adrie 29/05/2019

Ook letselschade claimen?

Adrie (61) rijdt op zijn motor en wordt plotseling vol geraakt door een auto van links die zich in zijn motor boort. Door het ongeval raakt hij volledig arbeidsongeschikt. Helaas werkt de tegenpartij bij de afhandeling van de schade en de gevolgen daarvan maar moeizaam mee. BSA hielp hem. ‘Dankzij de hulp van BSA is mijn zaak nu eindelijk afgehandeld’.

Inmiddels vier jaar geleden wordt Adrie op zijn motor door een auto aangereden. Hij scheurt daarbij een aantal pezen en heeft nu, jaren na het ongeval, nog voortdurend pijn en rugklachten. Adrie krijgt voor de afhandeling in eerste instantie hulp van zijn rechtsbijstandsverzekering, die de schade bij de tegenpartij probeert te verhalen. Onkosten en de schade aan de motor worden door de verzekeraar vergoed, maar de totale schade is aanzienlijk groter.

De zaak is gewoon blijven liggen

“Ik zat drie keer per week in het ziekenhuis en ook voor revalidatie moest ik bijna elke dag heen en weer. Op het moment van het ongeval was ik al voor 80% afgekeurd, wat voor de verzekeraar van de tegenpartij aanleiding was om te beweren dat mijn klachten niet het gevolg waren van het ongeval, maar al aanwezig waren. Uiteindelijk gebeurde er helemaal niets en is de zaak gewoon 2,5 jaar blijven liggen. De tegenpartij heeft de zaak op een gegeven moment overgedragen aan een advocatenkantoor. Die beloofde vervolgens veel goeds, maar ook hier kwam het erop neer dat er uiteindelijk niets is gedaan. Zelfs mijn rechtsbijstandverzekeraar kreeg gewoon geen respons. Dat duurde echt heel lang allemaal.”

BSA zette er direct een jurist op

“Omdat het allemaal zo lang duurde, ben ik zelf op zoek gegaan naar hulp. Het kon zo niet langer. Ik had al ruim 2,5 jaar 30% minder inkomsten, wat nijpende situaties opleverde. Ik woon alleen en heb nog een behoorlijke hypotheek. Op één inkomen wordt het gewoon lastig allemaal. Via mijn oude werkgever kwam ik toen in contact met BSA. Daar gaven ze meteen aan dat dit geen nette gang van zaken was. Omdat er zowel vanaf mijn rechtsbijstandverzekeraar als de tegenpartij helemaal geen actie meer ondernomen werd, bood BSA aan om hun jurist erop te zetten.”

De hulp van BSA was super!

“En toen ging het meteen allemaal een stuk sneller. Ik kreeg direct het gevoel dat er echt wat gebeurde. Mijn vaste contactpersoon was Jasper, waar ik niets dan lovende woorden voor heb. Die man heeft zó zijn best voor me gedaan, dat was super! Hij belde me regelmatig en ik hoefde zelf eigenlijk verder niets te doen, hoewel het best lastig geweest zal zijn. De tegenpartij wilde namelijk gewoon echt niet meewerken. Hij heeft mijn dossier overgenomen van mijn rechtsbijstandverzekeraar en heeft het vervolgens aan laten komen op een rechtszaak.”

Letselschadevergoeding met belastinggarantie

“Uiteindelijk heb ik een vergoeding gekregen waarmee ik tot aan mijn 67e mijn inkomen elke maand met 30% kan aanvullen. Dat is echt heel fijn. Ik kreeg na het ongeval immers nog maar 70% van mijn loon, omdat ik volledig arbeidsongeschikt raakte. Toch mis ik mijn werk nog elke dag. Gelukkig kan ik het met de vergoeding redden tot ik AOW en pensioen krijg. Ik kan niet anders zeggen dat BSA alles helemaal super voor me heeft afgehandeld. Ik kreeg ook belastinggarantie, wat betekent dat het uitgekeerde bedrag ook echt een netto bedrag is. Ik hoef niet achteraf nog eens belasting over de letselschadevergoeding te betalen.”

De vergoeding maakt het leven een stuk prettiger

“Het is niets meer dan ik zou krijgen als ik normaal zou zijn blijven werken hoor, maar de vergoeding geeft me wel veel rust. Het feit dat de zaak nu volledig is afgerond is in ieder geval een heel probleem minder. Ook dat geeft een goed gevoel en ik heb de aanvulling van 30% nu ook echt in handen. Dat maakt het leven, ondanks de chronische pijn, gelukkig weer een stuk prettiger.”

Wil je meer informatie?

Laat je gegevens achter in het formulier. Wij bellen je binnen een werkdag terug om je zaak te bespreken. Meestal kunnen wij je direct adviseren over je claim. En als slachtoffer betaal je helemaal niets. Wij claimen de kosten hiervoor bij de tegenpartij.

Laat je terugbellen

Vul hieronder je gegevens in. Wij bellen je binnen 1 werkdag terug.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.