Na de klap viel het me relatief mee, tot na een half uur de pijn kwam

Femke 07/05/2019

Ook letselschade claimen?

Femke* (44) is voor haar werk onderweg op de snelweg. Het is nog vroeg, waardoor de zon laag aan de hemel staat en het verkeer is in de ochtendspits erg druk. Ze sluit aan in een file, waarna een andere automobilist op haar auto klapt. Een whiplash is het gevolg.

“Ik ging op een vrijdag ‘s ochtends naar mijn werk. Er was een laaghangende zon, dus ik had mijn zonnebril opgedaan en sloot op de snelweg als laatste aan in stilstaand verkeer. Omdat het verkeer helemaal stil stond had ik mijn handen al even los van het stuur. Binnen een paar seconden knalde er daarna iemand hard achterop mijn auto. Ik werd helemaal door elkaar geschud.”

Een half jaar revalideren

“Degene die achterop knalde, zei dat ze me helemaal niet gezien had door de zon. Ze schatte in dat de snelheid ongeveer 50 km/u was geweest. Een behoorlijke klap dus. Hoewel ik eerst dacht dat ik het er naar omstandigheden nog goed vanaf had gebracht, begon de echte ellende een half uur na de aanrijding met enorme hoofd- en nekpijn. Erg pijnlijk en vervelend. Dezelfde dag nog lag ik met pijnstillers thuis op de bank. Uiteindelijk ben ik een half jaar bezig geweest om weer terug te keren op mijn werk vanwege een whiplash.”

Smartengeld hoger dan in eerste instantie aangekondigd

“Ik werk bij de politie en de rit die ochtend was een dienstreis. De politie heeft een eigen schadeafdeling die gelukkig veel heeft afgehandeld, maar ik vroeg ook of ik in aanmerking kwam voor smartengeld. Ik ben immers een behoorlijke tijd thuis geweest en heb door de whiplash best veel leuke dingen moeten missen. Zo kwam ik in contact met Jan Willem bij BSA, die ook goed doorvroeg naar gederfde inkomsten en of ik bijvoorbeeld betaalde klussen heb laten doen die ik anders zelf gedaan zou hebben. Toen ik belde, had hij al mijn gegevens al ontvangen en binnen twee dagen was alles geregeld! Het bedrag was nog hoger dan wat hij in eerste instantie had aangekondigd, dus dat was een fijne meevaller.”

Het gaat gelukkig weer heel goed met me

“Jan Willem heeft me goed en vooral snel geholpen. Dat was echt heel fijn. Dankzij goede fysiotherapie ben ik langzaamaan weer opgeknapt en begonnen met werken en hersteld. Sinds het ongeval waardeert mijn partner trouwens ineens ook weer wat ik eigenlijk allemaal doe in huis, haha. Ik heb nog wel wat vaker last van hoofdpijn, maar het is natuurlijk moeilijk aan te tonen of dat door mijn ongeval komt. Om de zoveel tijd ga ik naar een osteopaat en fysiotherapeut om het een beetje los te maken. Voor de rest gaat het gelukkig weer hartstikke goed met me. Ik ben wel wat sneller overprikkeld, maar dat kan natuurlijk ook gewoon leeftijdsgerelateerd zijn.”

Mooie vergoeding voor gemiste tijd en plezier

“Het smartengeld zie ik als een mooie vergoeding voor gemiste tijd en plezier. Natuurlijk krijg ik het half jaar er niet mee terug, maar ik heb met het hele gezin samen wat verloren tijd kunnen inhalen. Kortom, ik ben erg tevreden met de vergoeding en vooral de snelheid waarmee het door Jan Willem is afgehandeld!”

*) Op verzoek van de klant is de naam Femke gefingeerd.

Wil je meer informatie?

Laat je gegevens achter in het formulier. Wij bellen je binnen een werkdag terug om je zaak te bespreken. Meestal kunnen wij je direct adviseren over je claim. En als slachtoffer betaal je helemaal niets. Wij claimen de kosten hiervoor bij de tegenpartij.

Laat je terugbellen

Vul hieronder je gegevens in. Wij bellen je binnen 1 werkdag terug.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.