Tijdens werk op de snelweg aangereden

Ruud 19/04/2019

Ook letselschade claimen?

‘Iemand klapte hard achterop mijn auto, op een afgesloten rijbaan’

Ruud* is voor zijn werk bij Rijkswaterstaat met de auto op weg naar een calamiteit op de snelweg om de situatie te beveiligen en wordt op een voor ander verkeer afgesloten rijbaan met hoge snelheid van achteren aangereden. De klap was enorm. De gevolgen ook.

“Tijdens mijn werkzaamheden voor Rijkswaterstaat was ik met spoed onderweg naar een calamiteit op de snelweg. Er was een auto die door de gladheid een ongeval had gehad en nog op de snelweg in de middenberm stond. Daarom was de rijstrook op de snelweg afgekruist met rode kruizen. Niemand heeft daar dan het recht te rijden, behalve medewerkers van Rijkswaterstaat en andere hulpdiensten. Terwijl ik over deze rijbaan naar de calamiteit onderweg was om de situatie te beveiligen, volgde plotseling een enorme klap.”

Met hoge snelheid onder de rode kruizen door

“Er was iemand achterop mijn auto geklapt. Onder de rode kruizen door zelfs! Als hij nou met normale snelheid aan was komen rijden (er stond 70 km/u op de matrixborden), dan was er nog niet eens zoveel aan de hand geweest en had hij tijd genoeg gehad om te reageren. Maar dit was echt een harde klap. In die zin was het maar goed dat ik zelf ook nog een redelijke snelheid had, anders was het waarschijnlijk heel anders afgelopen.”

Whiplash en rugklachten

“Het was in ieder geval enorm schrikken. De schade aan de auto vond ik daarbij niet zo heel boeiend, want ik had direct last van ernstige nek- en rugklachten. Vooral in mijn onderrug voelde het niet goed. Het gevolg? Een whiplash en rugklachten waardoor ik twee maanden thuis ben geweest om te herstellen. Daarna heb ik het werken weer rustig aan opgebouwd. Via mijn werkgever ben ik toen in contact gebracht met BSA. Ik werd gebeld door Jan Willem, waarmee ik een heel positief en prettig contact heb gehad.”

Helder en duidelijk contact met BSA

“Ik heb een aantal keren telefonisch met Jan Willem gesproken en de rest is bijna allemaal via de mail gelopen. Daarbij was alle communicatie helder en duidelijk. Jan Willem hield me altijd goed op de hoogte van wat hij allemaal voor me gedaan heeft. Ook informeerde hij of ik nog hulp in de huishouding of hulp bij andere zaken nodig had. Al met al is het best een lang traject geweest, ook omdat de tegenpartij moeilijk deed en verzaakte de schadevergoeding over te maken. Ook daar is Jan Willem erg behulpzaam bij geweest en heeft hij ervoor gezorgd dat dit allemaal is goedgekomen.”

Schadevergoeding waardeer ik enorm

“Gelukkig kan ik mijn werk nu weer uitvoeren, maar ik voel zelfs na een aantal jaren nog dagelijks dat ik een ongeluk heb gehad. Het is altijd een gevoelige plek gebleven en volgens mijn fysiotherapeut moet ik met de restpijn leren omgaan. Verder ervaar ik gelukkig geen belemmeringen en ik kan er best goed mee leven. Ik ben vooral heel blij dat ik gewoon weer gezond ben. De schadevergoeding die Jan Willem geregeld heeft is erg fijn en waardeer ik enorm.”

*) Op verzoek van de klant is de naam Ruud gefingeerd.

Wil je meer informatie?

Laat je gegevens achter in het formulier. Wij bellen je binnen een werkdag terug om je zaak te bespreken. Meestal kunnen wij je direct adviseren over je claim. En als slachtoffer betaal je helemaal niets. Wij claimen de kosten hiervoor bij de tegenpartij.

Laat je terugbellen

Vul hieronder je gegevens in. Wij bellen je binnen 1 werkdag terug.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.