Ze sloeg ineens linksaf zonder te kijken of haar hand uit te steken

Mark 17/02/2020

Ook letselschade claimen?

Mark is op zijn fiets onderweg en haalt een langzamere fietsster in. Net op dat moment besluit zij om linksaf te slaan, zonder te kijken of haar hand uit te steken. Tijdens deze onverwachte manoeuvre komt Mark ongelukkig ten val en loopt een dubbele breuk in zijn sleutelbeen op. Meerdere operaties en een bacteriële infectie volgen. Ook de situatie over de schuldvraag wordt complex, wanneer de fietsster blijft verklaren dat zij haar hand wel degelijk heeft uitgestoken voordat ze linksaf sloeg. BSA hielp Mark met de afhandeling.

“Bij het ongeval liep ik een dubbele breuk in mijn sleutelbeen op. Al snel kwam ik in contact met de schadeafdeling van de politie, mijn werkgever. Via hen kwam ik bij BSA terecht, waar Jessica Koster mijn vaste contactpersoon werd. In de eerste maanden na het ongeval waren er problemen met de tegenpartij, waar Jessica me heel goed bij geholpen heeft. De fietsster heeft altijd gezegd dat ze haar hand wel heeft uitgestoken voordat ze linksaf sloeg. Dat heeft wel aardig wat voeten in de aarde gehad.”

Een getuige maakt het verschil

“Gelukkig had ik direct na het ongeval een getuige die alles heeft zien gebeuren. Het was een scholier die richting een bushalte liep. Zijn contactgegevens heb ik na het ongeval gekregen. Jessica heeft daar keurig in bemiddeld en ervoor gezorgd dat deze jongen zijn getuigenverklaring netjes op papier zette. Dankzij die verklaring kon de tegenpartij voor 100 procent aansprakelijk worden gesteld. Dat heeft Jessica goed opgepakt.”

In gesprek

“Jessica heeft me daarna thuis bezocht, waarbij ook iemand van de tegenpartij aanwezig was. Tijdens dat gesprek zijn afspraken gemaakt over de eerste voorschotten die betaald zouden worden. Na anderhalf jaar werd mijn zaak na het vertrek van Jessica aan Daniëlle overgedragen. Over het contact met zowel Jessica als Daniëlle ben ik supertevreden. Het contact was heel goed. Ik kon altijd bellen, mailen en kreeg daar altijd snelle reacties op.”

Moeizaam herstel en vervelende complicaties

“Helaas verliep het herstel aan mijn sleutelbeen minder soepel. Ik ben uiteindelijk vier keer geopereerd. Vanaf het moment van het ongeval heb ik direct niet kunnen werken en moest ik wachten tot ik geopereerd kon worden. Na de eerste operatie ben ik na een week of zes weer langzaamaan begonnen met werken. Zo is het daarna bij elke operatie weer gegaan. Ik had steeds een aantal weken herstel nodig. Helaas kwam er na de eerste operatie een ontsteking bij, doordat er een bacterie bij de wond was gekomen. Bij de derde operatie hebben ze zelfs een stukje bot uit mijn heup gehaald en dat in mijn sleutelbeen geplaatst. Vervolgens heeft het bijna een jaar geduurd voordat het weer netjes aan elkaar is gegroeid. Al met al zijn er dus wel wat weken van absentie geweest.”

Kosten- en letselschadevergoeding

“In de weken van mijn herstel kon ik niet werken en leverde ook het huishouden problemen op. Wat salaris betreft ben ik volledig doorbetaald, maar miste ik wel een deel piketvergoeding. Ook daarin heeft BSA alles keurig geregeld en vergoed. Alle piketweken die ik heb gemist zijn netjes gecompenseerd. Op het gebied van mijn zelfredzaamheid thuis is een vergoeding voor mijn aandeel in het huishouden vastgesteld, waar ik erg tevreden mee ben. Mijn letselschade is uiteindelijk uitgekomen op €7500. Jessica en Daniëlle hebben geregeld wat erin zat, maar ik ben vooral ook blij dat de zaak nu is afgesloten en ik wat dat betreft verder kan.”

Naweeën van het letsel

“Ik blijf er toch nog wel wat last van houden. Het is nog steeds gevoelig en ik heb zeker nog wat last van het letsel. Het blijft anders voelen dan vroeger. Een chirurg in Breda heeft geconstateerd dat het in die zin wel een eindsituatie is. Kortom, het wordt niet slechter, maar ook niet beter. Ik heb me daarbij neergelegd, het is hoe het is. In ieder geval was ik positief verrast door het werk en de communicatie van BSA: heel snel en duidelijk. Niets dan lof daarvoor!”

Wil je meer informatie?

Laat je gegevens achter in het formulier. Wij bellen je binnen een werkdag terug om je zaak te bespreken. Meestal kunnen wij je direct adviseren over je claim. En als slachtoffer betaal je helemaal niets. Wij claimen de kosten hiervoor bij de tegenpartij.

Laat je terugbellen

Vul hieronder je gegevens in. Wij bellen je binnen 1 werkdag terug.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.