Een ongeluk met blijvende invaliditeit als gevolg...

Van blijvende invaliditeit is sprake als je na een ongeval niet meer (volledig) zult herstellen van je letsel. Blijvende invaliditeit heeft vaak verstrekkende gevolgen voor je leven en je naaste omgeving. Het is bijvoorbeeld mogelijk dat je hierdoor tijdelijk niet kunt werken of zelfs (gedeeltelijk) arbeidsongeschikt wordt. Of dat je (tijdelijk) geen huishoudelijk werk kunt doen of je kinderen of huisdieren niet meer kunt verzorgen.

Een ongeluk met blijvende invaliditeit als gevolg. Wat nu?

Direct na een ongeval is het niet altijd direct duidelijk welke schade je hebt opgelopen en wat de gevolgen zijn. Dit kan soms even duren. Maak daarom na een ongeval altijd een afspraak bij je huisarts zodat je huisarts je kan onderzoeken. Deze informatie is belangrijk voor het verhalen van je schade.

Hoe krijg je je letselschade vergoed?

Wie moet je aansprakelijk stellen en hoe zorg je ervoor dat je schade vergoed wordt? Op welke vergoedingen heb je recht? En hoe zit het met smartengeld? Vragen waar je na een ongeval veroorzaakt door iemand anders mee te maken krijgt. Een ongeval met blijvende invaliditeit tot gevolg levert bovendien vaak de nodige discussie op met de verzekeraar van de tegenpartij over de mate en de gevolgen hiervan.

Waar heb je recht op?

Wanneer je blijvend invalide bent geworden door een ongeval waar iemand anders voor aansprakelijk is, heb je recht op een schadevergoeding van de aansprakelijke tegenpartij. De hoogte van die vergoeding hangt af van diverse factoren, waaronder de mate waarin je blijvend invalide bent geraakt en of je door het ongeval (gedeeltelijk) arbeidsongeschikt bent verklaard. Vaak geldt: hoe hoger het percentage blijvende invaliditeit, hoe hoger de schade-uitkering.

Verder is het voor de vergoeding van je schade erg belangrijk dat je alle kosten die verband houden met het ongeval goed bijhoudt. Ook moet je hiervoor bewijs verzamelen. Denk bijvoorbeeld aan reiskosten die je maakt om een arts of fysiotherapeut te bezoeken, kosten die voortkomen uit kapotte kleding, het eigen risico van ziektekosten en kosten voor hulp in de huishouding. Het zou zonde zijn als je vergeet welke kosten je hebt gemaakt terwijl je deze wel kunt terugvorderen.

Naast deze kosten kun je ook kosten door gemist loon of gemist overwerk, kosten door een verblijf in het ziekenhuis of smartengeld claimen. Smartengeld wordt aan je uitgekeerd om de geleden pijn, het verdriet en de verminderde levenskwaliteit te compenseren. Ook hiervoor geldt meestal dat hoe hoger de mate van blijvende invaliditeit is, hoe hoger het bedrag aan smartengeld zal zijn.

Benieuwd of je recht hebt op schadevergoeding? Ontdek het hieronder!

Hoe meld je je schade?

Heb je zelf of heeft een bekende van je een ongeval gehad? Vraag dan nu een intakegesprek aan met een van onze schade-experts. Dit gesprek verplicht je tot niets. Pas na het gesprek beslis je of je met ons verder wilt gaan.  Nadat je de schade online hebt gemeld, neemt een van onze schade-experts persoonlijk contact met je op. Je schade-expert stelt de tegenpartij aansprakelijk en regelt verder alles voor je.

Het verhalen van letselschade is voor jou als slachtoffer volledig kosteloos. Wij verhalen deze kosten op de tegenpartij.

Doe de letselschade ckeck
Stap 1

Bel ons direct

Bel direct naar  085-0735550. Vertel je verhaal en wij stellen nog een aantal aanvullende vragen om de ongevalssituatie helder te krijgen.

Stap 2

Inschatting aansprakelijkheid

Op basis van de informatie die je ons geeft maken wij een vrijblijvende inschatting van de kans op het succesvol verhalen van je letselschade en adviseren we je over je mogelijkheden.

Stap 3

Aan de slag

Als je met ons verder wilt, gaan wij direct voor je aan de slag. Wij starten dan het traject om je schade bij de tegenpartij te verhalen. Wij nemen je het complete traject uit handen en ondersteunen je volledige bij het verhalen van je schade.

Bel direct voor gratis advies

085-0735550

Wil je meer informatie?

Laat je gegevens achter in het formulier. Wij bellen je binnen een werkdag terug om je zaak te bespreken. Meestal kunnen wij je direct adviseren over je claim. En als slachtoffer betaal je helemaal niets. Wij claimen de kosten hiervoor bij de tegenpartij.

Laat je terugbellen

Vul hieronder je gegevens in. Wij bellen je binnen 1 werkdag terug.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Neem vrijblijvend contact met ons op.

Wil je direct weten wat we voor je kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op!

Neem contact op

Laat ons je situatie beoordelen

Leg je zaak aan ons voor en wij nemen contact met je op.

Ontdek uw opties

Wie we zijn.

1ehulpbijletselschade.nl is onderdeel van Pals Letselschade.

Bekijk hier hoe wij werken.