Je hebt een ongeval gehad met een botbreuk tot gevolg

Botbreuken zijn vaak het gevolg van een ongeval. Denk bijvoorbeeld aan een aanrijding in het verkeer of een bedrijfs- of sportongeval. Ook kan het zijn dat je bent gestruikeld of uitgegleden. Een botbreuk heelt vaak op natuurlijke wijze. Maar soms moet je geopereerd worden. Als je niet helemaal herstelt van een botbreuk dan kan dat blijvende beperkingen tot gevolg hebben. Met alle financiële gevolgen van dien. Gelukkig kunnen wij je helpen bij het claimen van je financiële schade. En omdat we onze kosten kunnen verhalen op de aansprakelijke persoon of zijn verzekeraar, kunnen we dit zelfs kosteloos voor je doen. Benieuwd of je hier recht op hebt? Check het hieronder.

Je hebt een ongeval gehad met een (ernstige) botbreuk tot gevolg. Wat nu?

Een botbreuk hoeft niet ernstig te zijn maar leidt vaak wel (tijdelijk) tot grote ongemakken en beperkingen. Je kunt bijvoorbeeld tijdelijk niet naar je werk, geen sport beoefenen, geen huishoudelijk werk doen of je hobby’s niet beoefenen. Er zijn verschillende soorten breuken maar vooral breuken in gewrichten hebben vaak vervelende gevolgen.

Heb je recht op schadevergoeding?

Wanneer iemand anders een botbreuk bij je heeft veroorzaakt dan kun je deze veroorzaker aansprakelijk stellen voor je (letsel)schade. In dat geval kun je deze schade verhalen in de vorm van een schadevergoeding.

Wat moet je doen om een schadevergoeding te krijgen?

Het is belangrijk om de veroorzaker zo snel mogelijk aansprakelijk te stellen. Dit hoef je niet zelf te doen. Als je bij ons je schade meldt, gaan wij voor je aan de slag.

Noteer zoveel mogelijk gegevens en bewaar informatie die betrekking heeft op het ongeval goed. Het kan belangrijke informatie zijn voor het verhalen van je schade.

Heb je zelf een ongeval gehad? Of gaat het om een vriend(in) of familielid? Vraag dan nu een intakegesprek aan met een van onze schade-experts. Dit gesprek verplicht je tot niets. Pas na het gesprek beslis je of je met ons verder wilt gaan. Wij kunnen je kosteloos bijstaan bij het verhalen van je letselschade.

Welke kosten kan je verhalen op de tegenpartij?

Na een ongeval waar iemand anders aansprakelijk voor is, is het erg belangrijk dat je alle kosten die verband houden met het ongeval goed bijhoudt. Ook moet je daarvoor bewijs (nota’s, facturen etc.) verzamelen. Denk bijvoorbeeld aan reiskosten die je maakt om een arts of fysiotherapeut te bezoeken, kosten die voortkomen uit kapotte kleding, schoenen of een fiets, het eigen risico van ziektekosten en kosten voor hulp in de huishouding. Het zou zonde zijn als je vergeet welke kosten je hebt gemaakt terwijl je deze wel kunt claimen.

Naast deze kosten kun je gemist loon of gemist overwerk en kosten door een verblijf in het ziekenhuis vergoed krijgen. Ook kun je recht hebben op smartengeld. Benieuwd of je in aanmerking komt voor een schadevergoeding? Ontdek het hieronder!

Het claimen van letselschade is voor jou als slachtoffer volledig kosteloos. Wij verhalen de kosten op de tegenpartij.

Doe de letselschade check

Voorbeeld: een ongeval met een motorfiets met een botbreuk tot gevolg

Een 27-jarige man is op zijn motorfiets aangereden door een vrachtwagen. De bestuurder van de vrachtwagen heeft bij het verwisselen van de rijstrook de motorrijder over het hoofd gezien. Hierdoor ontstond een aanrijding. De politie is ter plaatse geweest en onze cliënt is door de ambulance vervoerd naar de eerste hulp van het ziekenhuis.

Door het ongeval liep onze cliënt een gebroken schouderblad op en een paar gekneusde ribben. Gelukkig deed de motorkleding zijn beschermende werking zodat verder letsel beperkt bleef. Onze cliënt is nog diezelfde dag geopereerd waarbij een plaat op zijn schouderblad is vastgezet. Deze plaat blijft in principe in zijn schouder zitten tenzij onze cliënt er last van krijgt. Voor het herstel van deze operatie staat een periode van drie tot zes maanden.

Vlak na deze operatie mocht onze cliënt geen zware werkzaamheden verrichten. De eerste periode sliep onze cliënt slecht en redde hij zich moeizaam in en om het huis. Het uitoefenen van zijn hobby’s voetbal en tennissen moest hij ruim een jaar achterwege laten.

De tegenpartij erkende in eerste instantie geen volledige aansprakelijkheid. Omdat zij eerst het proces-verbaal van de politie wilden afwachten, duurde het enkele maanden voordat zij hun aansprakelijkheid definitief erkenden.

Schadevergoeding

Hoewel de tegenpartij dus volledige aansprakelijkheid niet meteen erkende, maakten we ondertussen al wel een begin met de regeling van de schade. Na een huisbezoek aan onze cliënt en inventarisatie van de schade realiseerden we alvast een voorschot van €2.500,- voor onze cliënt. Hiermee kon hij de eerste kosten betalen.

Ook voor de schoonmaakkosten in het huis en in de tuin werd een vergoeding betaald. Deze kosten zijn op grond van de richtlijnen van de Letselschaderaad geclaimd. Ook zijn de kosten voor de schade aan zijn motor en zijn kleding vergoed, net als de ziektekosten voor eigen rekening.

Behalve schadevergoeding voor materiële kosten hebben wij ook smartengeld gerealiseerd voor onze cliënt.

Verlies aan verdienvermogen

De eerste twee maanden na het ongeval kon onze cliënt zijn werkzaamheden als onderhoudsmonteur niet uitvoeren en in de drie maanden daarna slechts beperkt. Verder werkte onze cliënt normaal gesproken regelmatig over. Door zijn ongeluk kon hij deze uren een aantal maanden niet draaien. Dit zogenaamde verlies aan verdienvermogen is door de aansprakelijke verzekeraar vergoed. Hiervoor moest onze cliënt eerst een onderbouwing aanleveren over de gemiddelde inkomsten in het jaar dat vooraf ging aan het ongeval.

Definitieve regeling

Omdat het toekomstige verloop van het lichamelijke herstel niet duidelijk is, hebben we met de verzekeraar afgesproken dat onze cliënt zich kan melden bij de verzekeraar voor een aanvullende vergoeding als de klachten in de toekomst verergeren of als er opnieuw moet worden geopereerd. Dit is tussen de partijen vastgelegd in een zogenaamde vaststellingsovereenkomst.

Stap 1

Bel ons direct

Bel direct naar  085-0735550. Vertel je verhaal en wij stellen nog een aantal aanvullende vragen om de ongevalssituatie helder te krijgen.

Stap 2

Inschatting aansprakelijkheid

Op basis van de informatie die je ons geeft maken wij een vrijblijvende inschatting van de kans op het succesvol verhalen van je letselschade en adviseren we je over je mogelijkheden.

Stap 3

Aan de slag

Als je met ons verder wilt, gaan wij direct voor je aan de slag. Wij starten dan het traject om je schade bij de tegenpartij te verhalen. Wij nemen je het complete traject uit handen en ondersteunen je volledige bij het verhalen van je schade.

Bel direct voor gratis advies

085-0735550

Wil je meer informatie?

Laat je gegevens achter in het formulier. Wij bellen je binnen een werkdag terug om je zaak te bespreken. Meestal kunnen wij je direct adviseren over je claim. En als slachtoffer betaal je helemaal niets. Wij claimen de kosten hiervoor bij de tegenpartij.

Laat je terugbellen

Vul hieronder je gegevens in. Wij bellen je binnen 1 werkdag terug.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Neem vrijblijvend contact met ons op.

Wil je direct weten wat we voor je kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op!

Neem contact op

Laat ons je situatie beoordelen

Leg je zaak aan ons voor en wij nemen contact met je op.

Ontdek uw opties

Wie we zijn.

1ehulpbijletselschade.nl is onderdeel van Pals Letselschade.

Bekijk hier hoe wij werken.