Heb je door een dier letselschade opgelopen?

Ben je aangevallen door een hond, heb je een trap gekregen van een paard of heb je schade door een ander dier? En wil je letselschade claimen?

Een dier kan veel schade veroorzaken. Een dierenbeet kan bijvoorbeeld leiden tot een infectie, angst, littekens en meer. De schade die je hebt opgelopen, kun je in veel gevallen claimen bij de eigenaar van het dier. Hierbij wordt deze eigenaar aansprakelijk gesteld en worden de kosten bij hem of zijn verzekeraar verhaald. Gelukkig kunnen wij je helpen bij het claimen van je financiële schade. En omdat we onze kosten kunnen verhalen op de aansprakelijke persoon of zijn verzekeraar, kunnen we dit zelfs kosteloos voor je doen. Benieuwd of je hier recht op hebt? Check het hieronder.

Heb je letsel opgelopen dat is veroorzaakt door een dier? 

In de wet is vastgelegd dat de eigenaar of bezitter van het dier vaak aansprakelijk is voor de schade die het dier toebrengt aan een ander. Er wordt beschreven dat de eigenaar of bezitter risicoaansprakelijk is voor het gedrag van zijn dier omdat dit dier zich zelfstandig gedraagt en dit gedrag gevaar op kan leveren voor anderen. Voor de wet maakt het verder niet uit door welk dier het letsel ontstaat.

Wat is de hoogte van je schadevergoeding?

De hoogte van je schadevergoeding verschilt per persoon en is afhankelijk van de geleden schade. Om te weten hoe hoog je schadevergoeding is, adviseren wij je zaak aan ons voor te leggen zodat wij je persoonlijke schade in kaart kunnen brengen.

Het is belangrijk om zo snel mogelijk de eigenaar van het dier voor je schade aansprakelijk te stellen. Dit hoeft je niet zelf te doen. Als je bij ons je schade meldt, starten wij het traject om je schade bij de tegenpartij te verhalen. Wij nemen je het complete traject uit handen en bieden je volledige ondersteuning bij het verhalen van je schade.

Direct schade melden

Voor het schadevergoedingstraject is het belangrijk dat je alle kosten die verband houden met het ongeval goed bijhoudt. Ook moet je hiervoor bewijs verzamelen. Denk bijvoorbeeld aan reiskosten die je maakt om een arts of fysiotherapeut te bezoeken, kosten die voortkomen uit kapotte kleding, het eigen risico van ziektekosten en kosten voor hulp in de huishouding. Het zou zonde zijn als je vergeet welke kosten je hebt gemaakt terwijl je deze wel kunt claimen.

Behalve deze kosten kun je ook kosten zoals gemist loon of gemist overwerk, kosten door een verblijf in het ziekenhuis of smartengeld vergoed krijgen. Benieuwd of je recht hebt op een schadevergoeding? Ontdek het hieronder!

Doe de letselschade check

Wat kost het mij als ik mijn schade vergoed wil hebben?

Het verhalen van letselschade is voor jou als slachtoffer volledig kosteloos. Wij verhalen de kosten op de tegenpartij.

Bel direct voor gratis advies

085-0735550

Wil je meer informatie?

Laat je gegevens achter in het formulier. Wij bellen je binnen een werkdag terug om je zaak te bespreken. Meestal kunnen wij je direct adviseren over je claim. En als slachtoffer betaal je helemaal niets. Wij claimen de kosten hiervoor bij de tegenpartij.

Laat je terugbellen

Vul hieronder je gegevens in. Wij bellen je binnen 1 werkdag terug.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Neem vrijblijvend contact met ons op.

Wil je direct weten wat we voor je kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op!

Neem contact op

Laat ons je situatie beoordelen

Leg je zaak aan ons voor en wij nemen contact met je op.

Ontdek uw opties

Wie we zijn.

1ehulpbijletselschade.nl is onderdeel van Pals Letselschade.

Bekijk hier hoe wij werken.