Hersenletsel na een ongeluk

Als je hoofd een klap heeft gekregen – bijvoorbeeld door een verkeersongeluk of door een hard voorwerp dat tegen je hoofd gekomen is – en je hersenen raken beschadigd, dan is er sprake van niet-aangeboren hersenletsel (NAH). De gevolgen van hersenletsel zijn vaak ernstig. Niet alleen lichamelijk maar ook financieel. Gelukkig kunnen wij je helpen bij het claimen van je financiële schade. En omdat we onze kosten kunnen verhalen op de aansprakelijke persoon of zijn verzekeraar, kunnen we dit zelfs kosteloos voor je doen. Benieuwd of je hier recht op hebt? Check het hieronder.

Je hebt een ongeval gehad met (ernstig) hersenletsel tot gevolg. Wat nu?

Het oplopen van niet-aangeboren hersenletsel kan van grote invloed zijn op je dagelijkse functioneren. Het herstel kan soms maanden tot jaren duren en heeft soms zelfs blijvende schade tot gevolg. Kenmerken van hersenletsel kunnen zijn:

Meer informatie over hersenletsel vind je op: https://www.hersenstichting.nl/hersenaandoeningen/traumatisch-hersenletsel/

Als je hersenletsel hebt opgelopen dan kan dat ernstige gevolgen hebben voor je. Een ongeval kan zowel materiële als immateriële schade tot gevolg hebben. Materiële schade is schade die direct in geld is uit te drukken zoals schade aan een auto, een fiets of kleding. Maar ook ziektekosten, hulp in en om het huis, inkomsten die je misloopt of reiskosten. Immateriële schade is de lichamelijke en geestelijke schade waar je na een ongeval mee te maken hebt.

Heb je bij hersenletsel recht op schadevergoeding?

Heb je hersenletsel opgelopen door toedoen van iemand anders? Dan kun je de schade die je hierdoor hebt claimen bij de veroorzaker. Je moet hiervoor de tegenpartij of diens verzekeraar aansprakelijk stellen voor de schade. Verder is het van belang dat je kunt aantonen dat de schade die je ondervindt verband houdt met het hersenletsel dat je hebt opgelopen.

Dat hoef je gelukkig niet zelf te doen. Als je contact met ons opneemt, starten wij het traject om je schade bij de tegenpartij te verhalen. Wij nemen je het werk uit handen en ondersteunen je volledig bij het verhalen van je schade op de tegenpartij. Hierdoor kun je je volledig richten op je herstel.

Direct schade melden

Wat is de hoogte van je schadevergoeding?

De hoogte van de schadevergoeding verschilt per persoon en is afhankelijk van de geleden schade. Als je je zaak aan ons voorlegt, brengt een van onze ervaren letselschade-experts je volledige schade in kaart. Zo weet je zeker dat je de volledige schade vergoed krijgt en er geen schadeposten over het hoofd worden gezien. Na overleg met jou zal onze letselschade-expert je schade indienen bij de tegenpartij.

Om je schade te kunnen claimen, is het belangrijk dat we namens jou kunnen aantonen waar de schade uit bestaat. Daarom is het van belang dat je de kosten die verband houden met het ongeval goed bijhoudt. Ook moet je hiervoor bewijs verzamelen. Denk bijvoorbeeld aan reiskosten die je maakt om een arts of fysiotherapeut te bezoeken, kosten die voortkomen uit een kapotte fiets of kleding, het eigen risico van ziektekosten en kosten voor hulp in de huishouding. Het zou zonde zijn als je vergeet welke kosten je hebt gemaakt terwijl je deze wel kunt claimen.

Als gevolg van je hersenletsel kan het zijn dat je tijdelijk niet of slechts gedeeltelijk in staat bent om te werken. Ook de kosten van gemist loon en overwerk komen voor vergoeding in aanmerking, net als kosten in verband met een verblijf in het ziekenhuis. Ook kun je recht hebben op smartengeld. Benieuwd of je in aanmerking komt voor een schadevergoeding? Ontdek het hieronder!

Doe de letselschade check

Bel direct voor gratis advies

085-0735550

Wil je meer informatie?

Laat je gegevens achter in het formulier. Wij bellen je binnen een werkdag terug om je zaak te bespreken. Meestal kunnen wij je direct adviseren over je claim. En als slachtoffer betaal je helemaal niets. Wij claimen de kosten hiervoor bij de tegenpartij.

Laat je terugbellen

Vul hieronder je gegevens in. Wij bellen je binnen 1 werkdag terug.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Neem vrijblijvend contact met ons op.

Wil je direct weten wat we voor je kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op!

Neem contact op

Laat ons je situatie beoordelen

Leg je zaak aan ons voor en wij nemen contact met je op.

Ontdek uw opties

Wie we zijn.

1ehulpbijletselschade.nl is onderdeel van Pals Letselschade.

Bekijk hier hoe wij werken.