Letselschade door een scooterongeluk

Bij een ongeval met een scooter is al snel sprake van letsel. De gevolgen van een scooterongeluk zijn vaak ernstig, zelfs als je beschermende kleding draagt. Op een scooter ben je nu eenmaal kwetsbaarder dan bijvoorbeeld in een auto. Ook financieel kan het flinke gevolgen hebben, bijvoorbeeld door verlies aan inkomen of revalidatiekosten. Gelukkig kunnen wij je helpen bij het claimen van je financiële schade. En omdat we onze kosten kunnen verhalen op de aansprakelijke persoon of zijn verzekeraar, kunnen we dit zelfs kosteloos voor je doen. Benieuwd of je hier recht op hebt? Check het hieronder.

Je bent betrokken geraakt bij een scooterongeluk. Wat nu?

Bij een ongeval met een scooter is er al snel sprake van letsel. De gevolgen van een scooterongeluk zijn vaak ernstig, zelfs als je beschermende kleding draagt. Op een scooter ben je nu eenmaal kwetsbaarder dan bijvoorbeeld in een auto.

Wat moet je doen na een scooterongeluk?

Na een scooterongeluk krijg je vaak lichamelijke en soms ook psychische klachten. Ook loop je vaak financiële schade op. In de meeste gevallen kun je de schade die je ondervindt na het ongeluk verhalen bij de tegenpartij.

Het is direct na het ongeval niet altijd duidelijk welke schade je hebt opgelopen. Dit kan soms even duren. Het is daarom verstandig om na een ongeval altijd een afspraak te maken bij je huisarts, zodat deze je kan onderzoeken. Deze informatie is belangrijk voor het verhalen van je schade.

Om je schade vergoed te krijgen, is het ook belangrijk dat je de gegevens noteert van de tegenpartij, zoals zijn kenteken en waar hij verzekerd is.

Aansprakelijkheid na een scooterongeluk

Scooterrijders vallen volgens de wet onder de gemotoriseerde verkeersdeelnemers. Als je een ongeval hebt gehad met een ander gemotoriseerd voertuig zoals een auto of vrachtwagen, dan moet worden bepaald wie de fout heeft gemaakt en wie aansprakelijk is voor het ongeval. Wanneer de tegenpartij bijvoorbeeld door rood is gereden dan is de tegenpartij schuldig en dus aansprakelijk voor de schade. Ook als nog niet duidelijk is wie er schuldig is, kun je het best de tegenpartij aansprakelijk stellen voor de schade die je hebt opgelopen.

Heb je een ongeval gehad waarbij een niet-gemotoriseerde verkeersdeelnemer betrokken was?

Bij een ongeval met een niet-gemotoriseerde verkeersdeelnemer zoals een voetganger of fietser ben je als scooterrijder in principe aansprakelijk voor de schade van de voetganger of fietser. Hiervoor hoeft de schuld van de scooterrijder niet bewezen te worden.

Als het ongeluk is veroorzaakt door de schuld van de voetganger of fietser hoef je als scooterrijder niet de hele schade te vergoeden.

Neem bij twijfel over wie aansprakelijk is voor het ongeval gerust contact met ons op.
Doe de letselschade check

Hoe krijg je je schade vergoed na een aanrijding?

Als je een aanrijding hebt gehad, is het belangrijk om de veroorzaker zo snel mogelijk de aansprakelijk te stellen. Dit hoef je niet zelf te doen. Als je bij ons je schade meldt, gaan wij voor jou aan de slag. Meld je schade via onze website. Wij kunnen dan de juridische en financiële afhandeling van de schade van je overnemen.

Nadat je de schade online hebt gemeld, neemt een van onze schade-experts persoonlijk contact met je op. Je schade-expert stelt de tegenpartij aansprakelijk en regelt verder alles voor je.

Ook als een tegenpartij niet verzekerd blijkt of onbekend is (bijvoorbeeld omdat hij is doorgereden), helpen wij je verder. In dat geval verhalen wij je schade bij het Waarborgfonds.

Heb je zelf een ongeval gehad? Of gaat het om een vriend(in) of familielid? Vraag dan nu een intakegesprek aan met een van onze schade-experts. Dit gesprek verplicht je tot niets. Pas na het gesprek beslis je of je met ons verder wilt gaan. Wij kunnen je kosteloos bijstaan bij het verhalen van je letselschade.

Welke kosten kan je vergoed krijgen?

Als je bent aangereden is het erg belangrijk dat je alle kosten die verband houden met het ongeval goed bijhoudt. Ook moet je hiervoor bewijs verzamelen. Denk bijvoorbeeld aan reiskosten die je maakt om een arts of fysiotherapeut te bezoeken, kosten die voortkomen uit kapotte kleding of schoenen, het eigen risico van ziektekosten en kosten voor hulp in de huishouding. Het zou zonde zijn als je vergeet welke kosten je hebt gemaakt terwijl je deze wel kunt claimen.

Naast deze kosten kun je ook kosten zoals gemist loon of overwerk, kosten door een verblijf in het ziekenhuis of smartengeld vergoed krijgen. Benieuwd of je recht hebt op een schadevergoeding? Ontdek het hieronder!

Het verhalen van letselschade is voor jou als slachtoffer volledig kosteloos. Wij verhalen de kosten op de tegenpartij.

Doe de letselschade check

Bel direct voor gratis advies

085-0735550

Wil je meer informatie?

Laat je gegevens achter in het formulier. Wij bellen je binnen een werkdag terug om je zaak te bespreken. Meestal kunnen wij je direct adviseren over je claim. En als slachtoffer betaal je helemaal niets. Wij claimen de kosten hiervoor bij de tegenpartij.

Laat je terugbellen

Vul hieronder je gegevens in. Wij bellen je binnen 1 werkdag terug.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Neem vrijblijvend contact met ons op.

Wil je direct weten wat we voor je kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op!

Neem contact op

Laat ons je situatie beoordelen

Leg je zaak aan ons voor en wij nemen contact met je op.

Ontdek uw opties

Wie we zijn.

1ehulpbijletselschade.nl is onderdeel van Pals Letselschade.

Bekijk hier hoe wij werken.